Чотири неплатники аліментів з Полтавщини потрапили за ґрати

10.02.2019, 11:01 Переглядів: 3 583

 

Чотири неплатники аліментів з Полтавщини потрапили за ґрати. Про це повідомив начальник юстиції Полтавщини Олег Тимченко на засіданні регіональних штабів з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів та заборгованості по заробітній платі.


- У січні 2019 року чотирьом боржникам – жителям Гребінківського та Карлівського району, які ухилялися від виконання суспільно корисних робіт, було змінено міру покарання на адміністративний арешт. На сьогоднішній день всі боржники відбули покарання, - розповів Олег Тимченко.


Відповідно до законодавства, ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт – тягне за собою адміністративний арешт строком до десяти діб.


Цього року 49 боржників відпрацювали суспільно-корисні роботи за рахунок чого на користь маленьких полтавців сплачено 30 тис. грн аліментів. Тоді, як минулого року завдяки суспільно-корисним роботам 85 боржників сплатили своїм дітям 140 тис. грн аліментів.


Іншим дієвим механізмом впливу на боржників є накладення штрафних санкцій у розмірі 20, 30 та 50% в залежності від терміну боргу.


- Державними виконавцями області винесено понад 2 тис. постанов про накладення штрафних санкцій на боржників та стягнуто майже 500 тис. грн, які перераховані  на користь дітей, - повідомив очільник юстиції.


У січні 2019 року державні виконавці стягнули на користь маленьких полтавців 18 млн грн  аліментів, з яких 6 млн грн саме завдяки дії законів #ЧужихДітейНеБуває.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх