Бліц турнір з шахів у Кременчуці зібрав за одним столом майстрів різного віку

9.02.2019, 10:01 Переглядів: 2 437

 

Змагання відбулися у шахово-шашковому клубі «Каїсса»

У шахово-шашковому клубі «Каїсса» відбувся турнір з бліцу на Кубок шахово-шашкового клубу «Каїсса». Перший зимовий етап відбувся минулими вихідними 1 й 2 лютого.


Особливість змагань в тому, що на змаганнях разом з відомими шахістами грали і зовсім юні. 19 шахістів грали 9 турів по 5 хвилин на партію кожному учаснику. Даний формат змагань дозволяє юним шахістам отримати досвід в грі з визнаними майстрами, реально оцінивши свої сили, тим паче, що в турнірі грали 6 кандидатів в майстри спорту.


З першого туру одним з лідерів турніру став кандидат в майстри спорту Степан Грициняк. Від гри до гри Степан перемагав своїх суперників і в підсумку став переможцем з 8 очками.


- Другого і третього призера Сергія Федоренка і Тараса Дацюка, обидва з яких кандидата в майстри спорту, висловлюючись простою мовою визначив фотофініш, адже обидва набрали по 7 очок, зігравши внічию між собою і маючи однаковий додатковий коефіцієнт Бухгольца, що взагалі є рідкісним випадком і лише по додатковому коефіцієнту "Прогресу" вище в таблиці став Сергій. - розповів директор “Каїсси” Володимир Груздєв.


 


Однією з кращих турнірних партій стала гра 9-річного чемпіона міста до 10 років Володимира Кибкало проти віце-чемпіона міста серед чоловіків Олександра Петрова-Хоменко. Обидва суперники в пішковому закінченні з ферзями хвацько ганялися за королями суперника і в підсумку на кілька секунд раніше закінчився час у Володимира, який поступився супернику.


Не менш драматично проходила партія Костянтина Донди проти 7-річного Єгора Сербіна. У Костянтина закінчився час в той момент, коли він встиг дати мат королю суперника. Справжнім сюрпризом стала гра 7-річної Аліси Романченко, яка набрала 4,5 очка з 9. Крім призерів, заохочувальні призи та грамоти отримали Володимир Кибкало, який став кращим серед дітей в категорії до 10 років й Артем Титянюк став кращим в категорії до 14 років.


- На жаль, призи вручалися за рахунок самих учасників та їхніх батьків, адже у самого клубу щомісяця зростає борг по комунальних платежах і навіть на грамоти та канцтовари в цьому році грошей немає. А наступний етап кубка пройде вже навесні. - додав Володимир Груздєв.


Результати змагань:

 

Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх