Аеропорт Полтави знову спробують перейменувати

6.02.2019, 09:02 Переглядів: 3 964 Коментарів: 7

 

За це рішення ще мають проголосувати депутати облради

Депутати Полтавської обласної ради можуть перейменувати «Аеропорт-Полтава» в «Полтавський аеропорт ім. Івана Мазепи». За рішення про перейменування полтавського обласного комунального підприємства ще мають проголосувати депутати Полтавської облради на сесії, яка відбудеться 14 лютого у Кременчуці.


- Перейменувати комунальне підприємство Полтавської обласної ради «Аеропорт-Полтава» в комунальне підприємство «Полтавський аеропорт ім. Івана Мазепи». Виконуючому обов’язки генерального директора комунального підприємства Полтавської обласної ради «Аеропорт-Полтава» у встановленому законом порядку підготувати нову редакцію Статуту закладу та подати її на затвердження управління майном обласної ради. Організацію виконання рішення покласти на Управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації. - йдеться у проекті рішення Полтавської облради.


Минулого року відбулося голосування за назву для міжнародного аеропорту у Полтаві. Мешканці Полтавщини могли обрати з 5 осіб, які залишили вагомий внесок в історії України: Микола Гоголь, Іван Мазепа, Іван Котляревський, Симон Петлюра та Григорій Сковорода.


За результатами голосування, майже 35% голосів віддали Івану Мазепі (з 6 840 голосів 2 387 проголосували за Мазепу). «Наступав» Івану Мазепі на п’яти Микола Гоголь, йому всього 630 голосів не вистачило для перемоги. Майже 1 300 голосів віддали Івану Котляревському, а от Григорій Сковорода та Симон Петлюра виявилися не досить популярними під час голосування.


Нагадаємо, що у 2017 році заступник голови обласної ради Анатолій Ханко оприлюднював проект рішення в якому пропонував назвати міжнародний аеропорт Полтави на честь гетьмана Івана Мазепи.


Проте навесні рішення про перейменування зняли з порядку денного на доопрацювання.

Теги: Полтава
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

0
6 лютого 2019 09:27

А можно  просто (Полтава) всем былоб лучше. Но за последнии 5 лет можно отметить. Сплошные переименования  и массовые поездки на заработки наверное плохо переименовали улицы что людям в своей стране не стало лучше жить. 


30 2
0
6 лютого 2019 09:31

Его бы сначала построить и рейсы хоть какие-то запустить.

Деятели хреновы


34 0
0
6 лютого 2019 09:35

а модет лучше было бы обсудить каким образом наладить нормальную работу аэропорта, как привлечь новых авиаперевозчиков и открыть новые направления, нежели заниматься ерундой?? а так просто создают видимоость работы


30 0
307
6 лютого 2019 09:59

Цитата: Dmitriys

А можно  просто (Полтава) всем былоб лучше.

Всем это кому, вам что ли?

Странно как то расписываться за всех.

Мне например нравится название с Мазепой.

Значит уже не всем.


5 31
96
6 лютого 2019 10:14

За полгода, прошедших с открытия после реконструции, аэропорт принял два рейса. Чартерных. Один с журналистами, которых привезли показать ремонт, второй с футболистами. Реконструкция  обошлась бюджету в десятки миллионов гривен. 


22 0
0
6 лютого 2019 10:43

Dmitriys, Статья про название аэропорта а ты про зунебожіння.. Ты адепт церкви Юли? 

Люди выезжают на зароботки.. Это по всему миру так. Трудовая миграция называется. Вам стойло разгородили а вы держитесь оставшегося последнего угла и боитесь сделать шаг..


5 25
4 371
1
6 лютого 2019 11:15

Цитата: Yustas
Вам стойло разгородили а вы держитесь оставшегося последнего угла и боитесь сделать шаг.
так там же страшно наруже, надо самому двигаться, а не старшего в стаде держаться и брести туда, куда он....


1 17

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх