«ТелеграфЪ» йде з ревізією до Фреймут: ревізія перша

1.02.2019, 18:32 Переглядів: 4 940 Коментарів: 2

 

Розпитати Фреймут про її книжки та багато всього іншого кременчужанки зможуть уже 10 березня о 19.00 в МПК

Увесь 2018 рік лише лінивий не писав у соцмережах про Фреймут. Найвідоміша ревізорка країни нікого не лишає байдужим – усі, хто хоча б раз бачив Олю по ТБ або зустрічався з нею, діляться на два табори: тих, хто щиро захоплюється, або зовсім не сприймає чи  ненавидить. Як би там не було, дискусії однозначно підігрівають інтерес до Оліної особистості.


І ось у березні Фреймут завітає до Кременчука з тригодинним майстер-класом «Ревізія життя» на якому власним прикладом надихатиме кременчужанок досягати успіху. З такої нагоди ТЪ вирішив провести невеличку «ревізію життя» самої Олі. Ось ви, наприклад, знали, що екс-ведуча програм «Підйом», «Шоуманії», «Хто зверху?», «Ревізора», «Голосу країни», «Інспектора Фреймут», «Олі» та директорка школи панянок у реаліті-шоу «Від пацанки до панянки» – письменниця. Отож. А Оля, між іншим, видала вже чотири книги!


Неабиякий успіх мала перша книга журналістки «Де їсть і [з ким] спить Фреймут», яка вийшла друком у 15-му році. Ілюстрована художніми фотографіями й малюнками книжка є літературним щоденником, до якого ввійшли два ексклюзивних інтерв'ю, есе, які авторка писала в перервах між телезніманнями свого інспекторського проекту під час подорожі Західною Україною. За задумом Фреймут, ця книжка — більше ніж мандрівник або щоденник нотаток, це її неcподівані візії міської культури, готелів, ресторанів, кав'ярень та розповіді про духів міста.



Ось кілька цитат:

  • «Я вперто вбираюся у дороге та модне. У мене такий оберіг - щоб всякі недочоловіки у стоптаних черевиках і підтягнутих до пупця майтках оминали лісами-городами».
  • «Мова – це паспорт. Перепустка у вищі касти суспільства. Вуйки та цьоці, пацани навіть з мільярдними рахунками і дітьми по сорбоннах чи університетах Ліги плюща ніколи не стануть культурними людьми, леді та джентльменами, поки «відсилають відкритки», «стірають носки» та «приймають участь» у вечірках, де регочуть так, що видно гланди. І то так голосно, що за країну образливо».
  • «Яка ціна любові, якщо вона однаково розрахована і на пияка, і на чоловіка із серцем святого? Я люблю за щось: за щедрість в увазі до мене, благородство, розум, порядність...Чоловіки без моралі мене не цікавлять. Це таке, як кредитна картка без грошей на ній».
  • «Для мене кава - це філософія. товариство людей, які не п'ють кави, мені не імпонує, вони легко піддаються впливам, розмови з ними нудні й нецікаві, як зелений чай».

Більш того, Фреймут вчинила вкрай хитро і заснувала власне видавництво Snowdrop у якому і видається.


- Я створила власний видавничий дім і назвала його Snowdrop. У мене в голові давно була біла квітка, пролісок, я думала, що ж це? Виявилось, це емблема мого видавництва. Будемо видавати, звичайно, мене. Наш формат — книги, які виховують гарний смак. І це обов’язково україномовна література, - розповіла Оля «Високому Замку».


Дебютувала Оля і як дитяча письменниця з казкою «Кажан Жан» - головний персонаж кажан Жан, який мріє зробити селфі з сонцем, якого ніколи не бачив.



За словами Фреймут, сюжет вона вигадала під час подорожі по Італії, а записала його прямо в айфоні дорогою з Риму в Сорренто.


- Мене часто запитують, як виховувати дітей, а я відповідаю, що їх потрібно просто любити. «Кажан Жан» – моя перша «методичка» з виховання дітей і дорослих. Коли кажуть «не можна», це часто означає «варто». Дитячі комплекси руйнують дорослих, їхні кар’єри та можливості. Кажан Жан та його сестри вчать, як вчасно схаменутися і встигнути стати собою, – розповіла про книгу Ольга виданню Viva!.


Не абиякий ґвалт у соцмережах викликала книжка «Школа пані Фреймут: Етикет». Будучи директоркою школи панянок Фреймкт виклала у мережу уривок з недописаної тоді книги… І почалось. Прокоментувати фрагмент із ще не виданої книжки заходилися колеги по цеху, художники, психологи, політики, письменники й багато інших експертів та експерток.



- Моя книжка, як і телешоу, має викликати емоції, сильні і суперечливі, – розповідає Оля Фреймут. – І щоб можна було і повчитися, і розважитися, наче у грі. Вона написана як для себе. Бо існує етикет для всіх, а це – особисті правила, які вигадую і порушую я. Тож даруйте за екстравагантність, але те, що ви прочитаєте – буквально не повторюйте у домашніх умовах, – застерігає авторка. – Читайте так, як дивитеся на картини Дега, щоб після споглядання його «Танцкласу» хотілося займатися не балетом, а коханням.



Останньою світ побачила книга «Про любов». Це збірка коротких історій про любов від 12 світових класиків літератури (А. Крісті, О. Уайльд, О. Генрі, Ф. Раневська, Чехов А. та інші) і 12 есе від самої Олі.


«Про любов небанальну - і не тільки до Коханої. Але і до Дитини. До Батьківщині. До Бога. До Себе. Я спеціально зібрала маловідомі твори відомих письменників, які свого часу збентежили й навіть змінили мене. «Про любов»  - це моя фотографія на паспорт», - пише Фреймут у передмові.



Хоч нині і рано говорити про важливість внеску Фреймут в українську літературу, однак наявність оригінального та особливого стилю письма ведучої очевидна.


Крім того, Фреймут любить літературу не лише як автор, а й як читач, про що вона неодноразово розповідала в інтерв'ю: «Я дуже люблю читати. У мене завжди позичають книги і не віддають. Я списую це на мій вишуканий літературний смак, бо якби книги були нудними, мені б їх повернули наступного ж дня».


Розпитати Фреймут про її книжки та багато всього іншого кременчужанки зможуть уже 10 березня о 19.00 в МПК.


А ми до того часу проведемо «ревізію» і інших аспектів життя екстравагантної панянки Олі Фреймут.

Автор: ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 365
1
1 лютого 2019 18:59

хто це?


11 4
604
1 лютого 2019 19:14

Самооценка явно завышена.До сих пор неустроена личная жизнь.И это не случайно.


20 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх