«Його життя - це спорт»: Кременчук попрощався з заслуженим тренером України Іваном Смородським

23.01.2019, 16:36 Переглядів: 4 584

 

Пам'ять про Івана Юхимовича житиме в перемогах його вихованців

Сьогодні, 23 січня, кременчужани попрощалися з заслуженим тренером України Іваном Смородським. Звання заслуженого тренера України Іван Юхимович мав отримати на днях, проте 21 січня на 68 році життя перестало битися його серце.


 


До будинку де мешкав Іван Смородський віддати останню шану прийшли представники мерії, директори спортивних закладів, тренери й спортсмени.


  


Іван Юхимович довгий час очолював ДЮСШ «Авангард», за своє життя він розкрив ряд талановитих спортсменів-легкоатлетів, серед яких і Ольга Ляхова – учасниця Олімпійських ігор-2016 та призерка чемпіонату Європи.

 

 


Народився Іван Смородський 25 грудня 1950 року в селі Попівка Красноградського району Харківської області. Дитячі роки проходили в рідному селі, а після закінчення 7 класів родина переїхала до Кременчука. Закінчивши Черкаський педагогічний інститут, Іван Юхимович почав працювати тренером в спортивній школі. Він неодноразово ставав переможцем та призером Полтавської та Черкаської областей, а також чемпіонату України з легкої атлетики.


З 1973 року працював тренером в спортивній школі олімпійського резерву, а з 1990 року працював директором СДЮШОР СК «КрАЗ» з легкої атлетики, надалі директором комплексної ДЮСШ ДП УСС ХК «АвтоКрАЗ».


З 1999 року очолював ДЮСШ № 2 фізкультурно-спортивного товариства «Україна», а з 2005 року був директором кременчуцької міської комплексної ДЮСШ «Авангард».


 


- Ми всі, колектив КДЮСШ «Авангард», спортивна громадськість міста втратили нашого кращого колегу, друга й товариша. Енергійного, прогресивного тренера, директора спортивної школи, просто чудову людину, - зазначив директор КДЮСШ «Авангард» Дмитро Сошенко. - Все життя Івана Юхимовича - це боротьба. Боротьба за високі спортивні результати, за спортсменів, за право розвиватися кременчуцькому спорту. Все це було дуже непросто і нелегко. Його життя - це спорт. Його справи, звершення і він, Іван Юхимович, залишаться назавжди в наших серцях, нашій пам'яті.


Іван Юхимович виховав не одне покоління спортсменів розрядників, майстрів спорту, чемпіонів області, чемпіонів України та Європи.


- Він був самою чесною і доброю людиною яку я тільки знала. І робив все можливе для мене й розвитку спорту в Кременчуці. Смородський Іван Юхимович - заслужений тренер України. Але посвідчення, не встиг отримати... Все своє життя він присвятив спорту, багато років був директором «ДЮСШ Авангард». Він був найкращим!!! Він був частиною нашої сім'ї. Любимо, сумуємо, пам'ятаємо - написала вихованка Івана Юхимовича легкоатлетка Ольга Ляхова.


 


Поховали Івана Смородського на Свіштовському цвинтарі. В нього залишилася кохана дружина, син й улюблена онучка.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх