«Срібне різдво»: кременчуцькі шахісти змагалися на чемпіонаті Полтавської області

11.01.2019, 13:10 Переглядів: 2 017

 

Спортсмени під керівництвом Олександра Мальцева завоювали нагороди

Юні шахісти Єгор Сербін та Артур Завальний, вихованці тренера Олександра Мальцева з клуба «Каїсса», відсвяткували подвійний «срібний» успіх на чемпіонаті області з шахів в категоріях від 8 до 10 років. Про результати кременчуцьких спортсменів «Телеграфу» повідомив директор клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.


Семирічний Єгор набравши 8 очок з 9 можливих, лише на півочка відстав від полтавця Тараса Руденка, який став переможцем. Єгор на 2 очки випередив Марка Мельникова з Кременчука, який посів третє місце.


9-річний Артур Завальний змагався у категорії до 10 років. Він пропустив вперед лиш більш досвідченого та старшого полтавця Андрія Цапка. Артур лідирував весь турнір, аж до 8 туру, проте поступився Андрію, який в підсумку став першим. Другий кременчужанин Володимир Кибкало став в цій категорії третім.


- Свою роль зіграла втома, яка накопичилася. Адже з усіх учасників змагань наші шахісти опинилися в найгіршому положенні. Полтавцям вистачило виділених фінансів, щоб жити на місці в Омельнику. Шахістів з Горішніх Плавнів кожен день возили виділеним міським автобусом. А кременчужани кожен день вставали о пів на шосту ранку, їхали з пересадкою і поверталися о 23 годині додому, оскільки одна гра відбувалася зранку, інша - ввечері. Клубу «Каїсса» в цьому році виділили кошти, яких не вистачає навіть на оплату комунальних платежів. Крім того в минулому році виділені кошти клубу з міського бюджету не додали. В результаті утворився борг перед міськими комунальними підприємствами, - повідомив директор клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.


Паралельно з чемпіонатом в рамках меморіалу Грохотова проходив й дитячий турнір до 14 років, в якому 12-річний Мирослав Сердюк з «Каїсси» розділив 4-5 місце серед 12 учасників.


- За підсумками першого новорічного турніру видно, що юні кременчуцькі шахісти готові на рівних боротися з будь-яким суперником й при цьому хотілося підтримки спортивних керівників міста, - додав Володимир Груздєв.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Володимир Груздєв
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх