БлогЪ: Ротавірусна інфекція. Чим вона особливо небезпечна для дітей

10.01.2019, 08:02 Переглядів: 6 005 Коментарів: 3

 

Лікар-педіатр діагностичного блоку інфекційного відділення КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня» Марія Марагімова розповіла, чим небезпечна ротовірусна інфекція

Кількість захворювань на гострі кишкові інфекції серед усіх інфекційних хвороб дуже висока, і у наш час поступається лише захворюваності на респіраторні вірусні інфекції. Слід також відмітити, що гострі кишкові інфекції є однією з основних причин дитячої смертності в розвинутих країнах. Особливо небезпечні кишкові інфекції для дітей молодшого віку. Основною причиною виникненні ускладнень при інфекційних гастроентеритах є зневоднення. Саме дитина найважче піддається оральній регідратації (відпоюванню), що і веде до госпіталізації та подальшого лікування у стаціонарі.


Гострі кишкові інфекції можна розподілити в залежності від збудника, що їх викликає. Це можуть бути різноманітні бактерії, віруси та гриби. Найчастіше причиною виникнення все ж таки відмічають віруси, передусім ротавірус.


Ротавірусна інфекція – одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є ротавірус людини. Переважно виникає в холодну пору року, за статистикою найбільшу кількість хворих реєструють з листопада по квітень. Також, це захворювання може носити епідемічний характер.


Найчастіше хворіють діти віком від 6 місяців до 4-5 років.


Ротавірус є найпоширенішою причиною серйозного діарейного захворювання у дітей у всьому світі. Ротавірусною хворобою ризикує заразитися більшість дітей, незалежно від гігієнічних практик або доступу до чистої води.


До 3 років практично кожна дитина у світі була інфікована ротавірусом, найпоширенішою причиною сильної діареї у дитинстві.


У 2009 році Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала в усіх країнах включати ротавірусні вакцини в свої програми національної імунізації.


У багатьох країнах Європи та Сполучених Штатах Америки ця вакцинація вже є обов’язковою, і кількість випадків захворювань значно нижче ніж у інших країнах. В Україні щеплення проти ротавірусу відноситься до рекомендованих.


Батьки, насамперед, повинні розуміти важливість цього щеплення та його безпечність. Коли видається можливість вберегти дитину від такого серйозного захворювання, як ротавірусна інфекція, цим не треба нехтувати.


Особливих застережень чи умов для проведення вакцинації від ротавірусної інфекції немає. Дитина повинна отримати першу дозу вакцини у віці 2 місяців, а другу дозу до 6 місяців. Можливо поєднувати щеплення з іншими вакцинами: АКДС, поліомієлітом, гепатитом В, гемофільною і пневмококовою інфекціями – це є абсолютно безпечно.


Будьте уважні до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

938
10 січня 2019 10:17

Комаровський вже був розкривав цю проблему. В його виконанні було цікавіше


1 1
38
10 січня 2019 11:10

лечились в детской в августе, сами сделали тест, результат положительный, показали врачу сказал надо всеравно колоть антибиотики в целях профилактики... 

 


1 0
1 031
10 січня 2019 15:17

Что за болячка сейчас ходит? Температура и позже сыпь (как при кори , знаю потому что когда то в 20 лет,в армии переболел ).Но не корь.  В поликлинике списали на "такое вот сейчас типа ОРВИ" 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх