Кременчуцькі спайдермени завоювали нагороди чемпіонату України в рідних стінах

1.01.2019, 15:29 Переглядів: 2 251

 

Змагання проходили у Кременчуці 

З 20 по 22 грудня в Кременчуці пройшов Чемпіонат України серед школярів. Змагання проходили в 3 видах: швидкість, трудність, багатоборстві (загальний залік труднощі й швидкості).


У змаганнях взяли участь спортсмени з Полтавської, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Харківської, Луганської, Сумської областей та м.Києва.


У змаганнях на швидкість хлопців чекали дві траси в форматі «Класика». За підсумками виступу вікової групи 2007-2008 Пічка Ігор посів перше місце, у віковій групі 2009-2010 Пічка Демид посів перше місце.


Лазіння на трудність проходило у два етапи. На першому спортсменів очікували дві кваліфікаційні траси. Фінал проходив на одній трасі з урахуванням часу, в результаті Пічка Ігор зайняв 1 місце, Пічка Демид 1 місце. 


У багатоборстві Ігор і Демид зайняли 1-е місця. Ткач Ярослав в групі 2001-2000 зайняв перше місце на труднощі, швидкості й багатоборстві

Пічка Ігор і Демид вчаться в Кременчуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови. Спортсмени були підготовлені в спортивній школі скелелазіння Jiwa тренером Шалагин Михайлом.


В Україні найбільш сучасні скелелазні «стінки», розташовані в Києві, Львові, Дніпрі та Харкові. Скелелазіння як самостійний вид спорту включений в програму Олімпійських ігор з 2020. У скелелазінні прийнята система триборства, яке включає в себе лазіння на швидкість, лазіння на трудність, болдерінг. Для підрахунку загальної кількості балів, враховуються всі три види болдерінг, швидкість, трудність.


Скелелазіння є унікальним видом спорту, який дозволяє всебічно розвинути не тільки фізичні, але і розумові здібності людини. Крім скелелазів на стендах можлива підготовка альпіністів перед серйозними сходженнями, бо сучасний стенд дозволяє змоделювати різні рельєфи й траси всіляких рівнів складності, підготувати й навчити роботі з новим спорядженням.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Світлана Ткач
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх