«Програш зарядив мене», - боєць ММА, безстрашний Hummer Олександр Писанко

1.01.2019, 17:07 Переглядів: 8 534

 

Срібний призер світу, чемпіон Європи та України з панкратіону розповів про бої в клітці, харчування та бажання виступати за Полтавщину та Кременчук зокрема

Олександр Писанко - срібний призер світу, чемпіон Європи та України з панкратіону, який зараз виступає також в ММА поділився з «Кременчуцьким Телеграфом» про те як спорт забрав його з вулиці та чому спортсмен із Запоріжжя вирішив виступати за Полтавщину та Кременчук зокрема.

Олександр з дитинства займався вільною боротьбою, але основною була база боксу, якій він присвятив 4 роки свого життя.

  

Програш, який став початком шляху

- Я повертався в форму й навіть не задумувався над тим, щоб десь виступати. У 2015 році мені запропонували бій і я погодився. Цей поєдинок програв, але це зарядило мене, з того часу втягнувся й почав набирати обертів. Тепер ставлю за мету професійно цим займатися, - розповів Олександр.

Харчування залежить від потреб організму

Олександр Писанко серед любителів виступає у ваговій категорії до 100 кг, а от серед професіоналів – до 93 кг. Важливу ролі в зміни ваги відіграє харчування.

- В одній ваговій категорії одна сила удару, в іншій категорії – інша сила удару та витривалість.

Спортсмен постійно «ганяє» вагу в кілька кілограм. За його словами, організм швидко адаптується й не потребує особливих зусиль у відновленні.

- Наприклад, зігнав сьогодні ввечері вагу перед зважуванням, зігнав до 93 кг, а за вечір набрав семірку. За вечір організм сам відновлюється та набирає необхідних 2-3 кг. Є спортсмени, які ганяють вагу за 2-3 дні, деякі за кілька тижнів, а в мене виходить від вечора до кількох днів. Буває дотримуєшся режиму, а за кілька днів до змагань легенька дієта й вага йде.

Секретів в харчуванні немає, їм все без перенавантаження. В раціон входить все: білки, жири, вуглеводи, тільки в іншій дозі. Якщо йде підготування до бою, то їм невеликими порціями по 200-220 грам, а якщо у звичайному режимі то по 3-5 разів на день, все залежить від потреб організму – їм стільки, скільки потребує організм, - відповів спортсмен.

Як Олександр відправив марокканця в глибокий нокаут

29 вересня у Києві відбувся масштабний турнір зі змішаних єдиноборств, який організовує всесвітня ліга World Warriors Fighting Championship – WWFC 12. Участь в змагання взяли бійці з України, США, Молдови, Албанії, Узбекистану, Білорусі, Азербайджану, Киргизстану, Єгипту, Марокко й Афганістану. В цих змаганнях перемогу здобув кременчужанин Максим Сергеєв та спортсмен з Запоріжжя, який зараз представляє Кременчук Олександр Писанко.

Олександр Писанко в октагоні зустрівся з марокканцем Мохаммад Бен Яхья, з яким планувався 3-раундовий бій по 5 хвилин. Нашому спортсмену вистачило півтори хвилини, щоб відправити суперника в глибокий нокаут. Олександр провів фронт-кік й прямо в щелепу короткий правий без замаху. Після цього удару Мохаммед рухнув на спину в глухий нокаут. Нокаут Олександра журналісти після бою назвали одним з кращих нокаутів не лише вечора, а й року.

Відправивши марокканця в нокаут Олександр емоційно відреагував на перемогу й від щастя заліз на огорожу октагону. «Телеграф» поцікавився у спортсмена чи завжди він такий емоційний чи це проявляється лише в спорті.

- До цього в мене був рік простою, рік не виступав через травму, й на цьому так емоційно зіграв. В бою можу проявити щось таке емоційне, а от в житті не такий, - розповів Олександр.

 

Чому Hamer?

- Це прізвисько дав колишній тренер. У мене важкий удар, багато кого відправив в нокаут, тому мені дали таке прізвисько, - зазначив Олександр Писанко.

 

Олександр Писанко разом з тренером Олександром Христенком

Як спорт врятував від вулиці

- В юності був розбишакою, бився з однолітками, а зараз навіть сміюсь з усього цього. З дитинства був непідконтрольний, нікого не слухався, був сам по собі. Й сам вирішив зайнятися спортом. Мама з цього приводу ще хвилюється за мене, а батько – підтримує.

Спорт в моєму житті відіграв важливу роль. У великих містах, як Запоріжжя, більшість людей випивають й палять, не бачать цілі в житті. Живуть як загальна сіра маса. А спорт як настанова, тим паче якщо цілі, які ти переслідуєш, це дуже мотивує. Спорт особисто мене врятував від багато чого, - зауважив спортсмен.

Як за місяць з травмами виконати річний норматив

- На початку був недосвідчений. У мене був клуб де тренер переслідував одну мету – заробітку. Спочатку я через брак досвіду цього не розумів й погоджувався на бої за день-два до проведення.

Бувало за місяць я виконував річний норматив. Наприклад, у вересні 2016 року виступав у Фінляндії, де рішенням суддів програв, а вже 24 вересня у Львові переміг досвідченого суперника. У Фінляндії я отримав сильний струс, а у Львові – тріщину в нозі, проте вже за 2 дні, 26 вересня, поїхав на чемпіонат світу.

Тренер мав мету заробітку й піару свого клубу, а не мене вивести в люди. Довгий час я цього не розумів, а коли почав розуміти, то почав віддалятися від цього тренера й шукати іншого тренера й клуб. З часом знайшов те до чого прагнув.

 

Травма, яка стала для Олександра серйозним випробуванням в житті

«Життя перевіряє або зламаєшся або підеш далі»

- На чемпіонаті світу у мене було 5 сутичок і в 4 з них переміг нокаутом. Тоді я вперше поїхав на чемпіонат світу, причому в мене був сильний струс мозку та тріщина в нозі. Намагався бої завершити достроково нокаутом. Я виходив незрозуміло куди, бачив ціль й намагався якомога швидше закінчити бій, адже розумів, що 5 хвилин раунду я не протримаюся. Життя перевіряло мене або я зламаюся або піду далі. Життя перевіряло на міцність, - додав Олександр.

Після важкої травми Олександр зміг не тільки повернутися у спорт, а й показати хороший результат у своїх виступах. Після важкої травми Олександр зміг не тільки повернутися у спорт, а й показати хороший результат у своїх виступах.

Про виступ за Полтавщину та кременчуцький клуб «STORM»

- Від одноклубника Максима Сергеєва, з яким ми виступаємо в збірній України, надійшла пропозиція приєднатися до кременчуцького клубу «STORM». Так і пішла спільна кар’єра. Майже рік вже виступаю за Полтавську область, - зазначив Олександр.

 

Серед любителів Олександр Писанко представляє Полтавщину й нещодавно в скарбничку нашої області приніс 2 золоті нагороди з чемпіонату України в розділах традішин та фул. У виступах серед професіоналів Олександр безпосередньо представляє кременчуцький клуб «STORM».

Олександр Писанко продовжує тренування й готується до чергових поєдинків, які орієнтовно відбудуться навесні 2019 року.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: WWFC - World Warriors Fighting Championship
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх