Кременчужанка через законодавчий «тупик» невчасно зареєструвала новонароджену дитину: її оштрафували

19.12.2018, 09:01 Переглядів: 3 291

На 17 гривень

Кременчужанку оштрафували на 17 гривень за несвоєчасну реєстрацію новонародженої дитини. У відповідності до законодавства, це варто зробити протягом місяця. У свою чергу жінка зареєструвала дитину через 4 місяці та 11 днів.


Молода мама була присутня на адміністративній комісії, де розглядали її порушення. Жінка пояснила, що невчасно зареєструвала малюка через тривалий процес розлучення.


- Вийшла ситуація, що я не розлучилася із колишнім чоловіком, а дитина вже народилася. Біологічний батько відмовився та не дав дозволу, щоб дитину записали на колишнього чоловіка. Я йому сказала, що ти ж розумієш, зараз такі правила, потрібно з цим змиритися, - пояснила молода мама.


Далі розповіла, що колишній чоловік нібито обіцяв, що напише відмову від дитини. Але досі не виконав обіцянки. Тому жінка змушена була написати дитину на колишнього чоловіка.


На сайті Міністерства закордонних справ України є пояснення щодо випадку, коли заміжня жінка хоче зареєструвати дитину на незаконного чоловіка.


- Якщо мати, яка перебуває у зареєстрованому шлюбі, при реєстрації народження дитини заявляє, що її чоловік не є батьком дитини, і у зв'язку з цим просить не вказувати його батьком в актовому записі про народження дитини, то її прохання може бути задоволене тільки за наявності письмової заяви самої матері та її чоловіка про невизнання його батьком дитини, - йдеться у тлумаченні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх