Найдорожча ялинка України знаходиться в Полтаві

16.12.2018, 09:03 Переглядів: 8 954

 

Новорічна красуня Полтави обійшлася у майже 3 мільйони гривень

У Полтаві встановили найдорожчу ялинку в Україні, навіть рекордна Харківська або столична обійшлися дешевше. За даними сайту Слово і Діло, на новорічну ялинку, прикраси та вуличну ілюмінацію Полтава цьогоріч витратила 2,8 мільйонів гривень. 


У Полтаві змонтували 20-метрову центральну ялинку міста, яка обійшлася в 2 млн 800 тис. грн. А на прикраси та святкову ілюмінацію місто витратило ще 5 млн грн. Виходить, що ялинка вдвічі нижча, ніж харківська, але іграшки на ній, судячи з усього, набагато цінніші. До того ж полтавська «лісова красуня» на 2 млн 300 тис. грн дорожча за київську.


 

  


Центральна ялинка Києва на Софійській площі. Цього року її висота становитиме 25 метрів: у металевий каркас будуть вмонтовані гілки з натуральних ялинок. Це задоволення коштуватиме киянам 41 тисячу гривень, а ось на святкове оздоблення – 1000 іграшок і 3 км гірлянди – витратять 2 млн 700 тис. грн.


Найвища ялинка цього року буде в Харкові – 40 метрів. Сама ялинка коштуватиме міському бюджету 2 млн грн, а на прикраси та іншу мішуру піде 6 млн грн. Це більш ніж на 3 млн дорожче за київську ялинку. Однак харківська «лісова красуня» стане далеко не найдорожчою в країні.


 


Дві 20-метрові натуральні ялинки встановили у Львові. Святкові дерева місту подарували спонсори. Прикраси та освітлення двох львівських ялинок коштували 260 тисяч гривень. Це на 2 млн 400 тис. дешевше, ніж 25-метрова ялинка в Києві. В Івано-Франківську вирішили заощадити й встановили торішню штучну ялинку, а на прикраси витратили лише 81 тис. грн.


Доповнено


Пізніше автори статті щодо вартості ялинки оприлюднили спростування. Під час підготовки матеріалу вони помилилися.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх