Музей АТО у ВПУ №7 відкрив двері для кременчужан

13.12.2018, 15:28 Переглядів: 7 452

 

На захід завітали рідні загиблих, які навчалися в училищі, військові, а також волонтери

У кременчуцькому Вищому професійному училищі №7 відкрили музей АТО. На відкриття завітали рідні загиблих: Дмитра Назаренка, Євгена Садовничого, Дмитра Мовчана, Миколи Вашури, Антона Кирилова. На жаль, сестра Олексія Древаля з волонтерською місією була в Полтаві, а брат Володимира Шульги знаходився на передових позиціях.


 


Також на відкриття музею прийшли військові, ветерани російсько-української війни та волонтери.


В музеї АТО зібрали унікальні експонати від снарядів, речей загиблих, похоронок до світлин з передової та волонтерів.


 


Стіни кімнати прикрашають маскувальні сітки зроблені руками кременчужан, манекени військових, які показують 2 спорядження яке вдалося в короткі терміни організувати за допомогою волонтерів та екіпіровка, яку за кілька років змогло забезпечити Міністерство оборони.


 


Є медичний куточок на якому кременчужани можуть ознайомитися з медичними ношами та побачити блакитну форму волонтера й медика Ростислава Зауральського, на якій залишилися краплини крові тих військових, яким рятували життя.


  


Під стелею можна годинами розглядати на прапорах написи, які залишили діти й дорослі для наших бійців. Серед експонатів є як шеврони різних батальйонів, так і бойові трофеї: шеврони армії Російської Федерації та елементи терористичних організацій «ЛДНР».


Кременчук займає перше трагічне місце серед загиблих на Полтавщині, більшість загиблих у Кременчуці - вихованці ВПУ №7: Дмитро Назаренко, Олексій Древаль, Євген Садовничий, Дмитро Мовчан, Микола Вашура, Антон Кирилов, Володимир Шульга та безвісти зниклий Ігор Ткаченко.


- Лише той народ який пам'ятає та шанує своїх героїв може стати великим, - зазначив директор Вищого професійного училища №7 Миколи Несена.


За його словами, ініціатором створення музею АТО стала громадська організація «Координаційний центр об’єднань ветеранів АТО» з Володимиром Поляковим, який разом з бійцями, волонтерами та музейними працівниками виставку організовували своїми руками.


Мами загиблих символічно запалили свічки пам'яті в касці, яку привезли з часів Революції гідності.


 


Музей ледь не щодня поповнюється новими експонатами.


Двері музею АТО завжди відчинені:

  • Михайло Іванович Ступка 067-250-27-99
  • Юлія Петрівна Бажан-Пушкіна 067-95-64-576


Викладачі ВПУ №7 допоможуть доторкнутися до історії сучасності, яка одночасно поєднує трагічні сторінки нашого часу так і неймовірну мужність та героїзм наших земляків.


Доповнено 


Після того як вийшов матеріал в редакцію "Телеграфу" звернувся військовий історик Роман Пацовський. За його словами, щоб не накладалися екскурсії замовлення можна робити через реєстраційну картку на сайті музею військової історії або за номером телефону: 098-84-106-39.

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх