Зображення добровольця з Полтавщини з'явилося в метро Києва

7.12.2018, 13:43 Переглядів: 4 037

 

Мурал в метро «Осокорки» доповнив портрет українського військового

На станції метро «Осокорки» у Києві почали малювати портрет українського добровольця, який вижив у боях під Іловайськом. На зображенні боєць Володимир Донос тримає в руках яблуко на тлі осіннього листя і книг, пише Сегодня.


Яблука та книги символізують історію Володимира, звичайного вчителя фізкультури з Гадяча на Полтавщині, який пішов на фронт. 


 


- Володимир служив санітаром, коли його частину розбили під Іловайськом. Йому практично відірвало стопу, і він 5 днів пролежав серед трупів товаришів, стікаючи кров’ю. Але він вижив, завдяки отриманим знанням з книг: робив перев’язки, їв мурах, дощових черв’яків, мух, збирав дощову воду. Володимир вже прощався з життям, потрапив у полон, був звільнений. Його історія – це приклад жаги до життя і вміння використовувати свої знання, – розповіли організатори проекту More than Us.


 



Зображення добровольця з Полтавщини з'явилося поряд з портретом відомого українського актора Богдана Ступки, зображенням рудого кота і тварин з Червоної книги. 


 


Художник з Іспанії Kraser намалював бурового ведмедя, рослини, львівську ратушу та доповнив рідкісною твариною - лисицею корсаком, яка живе на сході країни. На тілі лисиці майстер зобразив башню Донецького аеропорта. 


 


Також планують мурал посеред станції - це карта України з Кримом на фоні квітки, яку оберігають 2 людини. 


В метро втілюють мистецький проект під назвою More than Us. Створюється монументальний малюнок, який повинен об'єднати погляди 8 художників світового рівня. Беруть участь такі автори, як Apollo Tores (Бразилія) і Matthew Dawn (Бельгія). У роботах вони піднімуть абсолютно різні теми, пов'язані з Україною.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Сегодня Джерело відео: Телеканал 1+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх