На Крюківському мосту запахло криміналом: депутат Лозовик викликає «дух Закону» (доповнено)

5.12.2018, 15:02 Переглядів: 5 211

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з зв'язку з ремонтом дорожнього покриття Крюківського мосту за кошти міського бюджету, бо об'єкт не перебуває на балансі міста

На чергову сесію Кременчуцької міської ради депутат Дмитро Лозовик підготував звернення стосовно Крюківського мосту до прем'єр-міністра, міністра МВС та Генпрокурора. Він запропонує колегам-депутатам підтримати це звернення.


З'явилося воно як наслідок подій із ремонтом Крюківського мосту, який здійснили за кошти міського бюджету, хоча дорожнє покриття мосту не перебуває у комунальній власності. Тому використання бюджетних коштів міста на цей об'єкт і привернуло увагу правоохоронців, які порушили кримінальну справу за службову недбалість посадових осіб, що спричинила тяжкі наслідки.


«29 жовтня до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесене кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, а саме: за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки і завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб. Тобто, місцеві правоохоронці вирішили, що проведений поточний ремонт аварійного мосту, який є єдиним сполученням між двома частинами міста і стратегічним об’єктом держави, став кримінальним злочином? Кого в такому разі можна назвати постраждалою стороною?» - йдеться у зверненні, яке підготував депутат Лозовик.


Він наголошує, що кошти були передбачені Програмою розвитку дорожньо-мостового господарства та стверджує, що використані за призначенням.


Наприкінці звернення — прохання до прем'єр-міністра якнайшвидше передати дорожнє покриття міста на баланс Кременчуцької міськради та вимога до міністра МВС та Генпрокурора «проконтролювати дії представників своїх територіальних підрозділів з метою уникнення тиску на посадових осіб місцевого самоврядування та суворого дотримання духу і букви Закону».



 


Депутат Лозовик — одночасно підлеглий міського голови, бо очолює Крюківську районну адміністрацію, тож припускаємо, що він реалізує завдання міського голови. Тим більше, що на одній із нарад мер обурювався діями правоохоронців, які шукають кримінал у ремонті мосту.


Нагадаємо, ремонт Крюківського мосту обійшовся місту в 4,6 млн грн. Область зі свого бюджету так нічого й не дала, власник мосту «Укрзалізниця» – теж. 


Доповнено:

Сьогодні, 5 грудня, на засіданні депутатської комісії з питань регламенту, законності та правопорядку якраз розглядали проект звернення депутата Лозовика. 


- Мені як мешканцю правобережжя та депутату не зрозуміло, яким чином і кому нанесли шкоду? - висловився Дмитро Лозовик з приводу кримінальної справи щодо ремонту мосту. 


Депутат Лозовик попросив підтримати його звернення. На засіданні був присутній і начальник кременчуцької поліції Сергій Терела. Депутати захотіли послухати, що він скаже з приводу кримінального провадження. Та начальник поліції був небагатослівним.


- За даним фактом буде прийнято законне рішення. Коментувати кримінальне провадження не вважаю за потрібне, - сказав Сергій Терела. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх