Боксер Сергій Радченко про бій з грузином та перехід в ММА

4.12.2018, 10:02 Переглядів: 6 674

 

Кременчуцький спортсмен поділився враженнями від бою з грузином, як знімався кліп «Цвет настроение чёрный» та бої в клітці

Боксер з Кременчука Сергій Радченко після проведення 9 бою на профіринзі розповів «Кременчуцькому Телеграфу» про те, як пройшло підготування до бою, плутанину з кількістю боїв грузина, зміну боксерських поколінь, кліп в оточенні дівчат та свій перехід в ММА.

Наш боксер Сергій Радченко, 23 листопада, нокаутом у 2 раунді переміг грузинського боксера Арчіла Гіголашвілі.



- Хочу подякувати, за те що підтримуєте: пишете, телефонуєте, багато хто приїжджає на мої бої. Хочу подякувати своїй команді: від тренерів до масажистів і лікарів, та тим хто дав можливість провести цей бій.

Щодо самого бою, то ми його запланували й дивилися по датах коли найближчі турніри з боксу будуть проводити в Україні. На жаль, бокс в Україні не на тому рівні як хотілося б, тому турнірів не так багато. Наприклад, К2 у цьому році провів один турнір і ось у грудні повинні провести другий. Для порівняння, то раніше проводили по 10 турнірів за рік, майже кожного місяця. Згодом вони зменшили до 5 турнірів за рік, і ось останні 2 роки К2, на жаль, проводить дуже мало турнірів, й своїх боксерів виставляють інші програми турніру.


- З чим це пов’язано?

- Думаю, що пов’язане з фінансуванням, необхідно виділяти кошти під якогось конкретного боксера для проведення турніру. Відповідно коли проводиться основний головний бій роблять карту боксерів, які виступають на так званому розігріві. На даний момент немає такого боксера. Раніше в них був Олександр Усик – лідер цієї компанії. Коли він боксував в Україні під нього виділяли кошти й відповідно інші боксери мали можливість відбоксувати в цьому турнірі. Оскільки Саша боксує на виїзних поєдинках починаючи від супер серій, а зараз останній свій провів в Англії, то відповідно в Україні немає під кого виділити фінансування для проведення боїв.


 

Сергій Радченко, екс-чемпіонка світу з професійного боксу Аліна Шатернікова й чемпіон світу з карате Юрій Данилейко 


Тому найближчий бій був «Білих комірців» у Києві. Це формат не професійного боксу, в якому беруть участь хлопці, які сидять в офісах: директори, менеджери, ІТ фахівці, ті хто професійно не займається боксом. Хлопці й дівчата провели доволі цікаві й конкурентні бої.


В цей турнір вставили три бої професійних боксерів, в яких боксували боксери зі SpartaBox. Крім мого бою був виступ полтавця Зоравора Петросяна. Він виграв по очках 6-раундовий бій в грузинського боксера, який тренується в Іспанії.


   


«Це було одне з кращих підготувань до бою»

Оскільки, я боксував у турнірі, який організовує SpartaBox підготування проводили у Києві разом з нашим кременчуцьким хлопцем, який був чемпіоном світу та єдиний хто з боксерів Кременчука був на Олімпійських іграх - В'ячеславом Сенченком.


Цього разу підготування пройшло як ніколи на супер рівні. Я завчасно знав коли відбудеться бій, тому спокійно підготувався й відповідно до початку підготування був у хорошій фізичній формі.


Підготування до бою розпочав у Кременчуці в спортивному клубі «Спурт», де тренує Артем Карпець. Поспарингував буквально тиждень, а згодом тренування продовжив у Києві. На тренування приїжджало багато різних боксерів, які готувалися на свої професійні поєдинки в Польщу, а деякі на чемпіонат України, й відповідно ми могли разом поспарингувати. Якщо взяти всіх спарингпартнерів за час підготування, то було 8 різних спарингпартнерів. Навіть за один спаринг виходили аж три різних спаринг-партнери по кілька раундів з кожним боксував.


Про зміну поколінь в боксі

Після Києва, я ще встиг на тиждень поїхати на чемпіонат України та повболівати за наших кременчуцьких хлопців.



Турнір на високому рівні. Дивлюсь, що був невеликий провал, коли в професіонали пішли наші олімпійці (Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик - ред.), а «молодняк» не до кінця встиг підрости. На сьогодні хлопці вже показують доволі непоганий бокс, й бої такі конкурентні - «зубами вигризали» медалі. Єдине, що на фінал не вдалося залишитися, необхідно було їхати додому й продовжувати підготування до свого бою. Проте попередні та півфінальні поєдинки вдалося подивитися. Також вдалося у Харкові провести спаринг та попрацювати з хлопцями-професіоналами.


Про грузинського боксера Арчіла Гіголашвілі

Шукали суперників з найближчих країн. З кількох пропозицій вирішили зупинитися на грузині. Агент, на жаль, прогадав: не було можливості подивитися його бої, й на початку його рекордз був 17 боїв (7 перемог та 10 поразок). Він нас влаштовував, але за тиждень до бою з'ясовується, що у нього анулювали 5 боїв на той момент з незрозумілої причини, й не лише у нього, а в частини грузинських боксерів, тому вийшло суперник має лише 2 переможних бої. На жаль, вже було пізно щось змінювати - контракт був підписаний.


 


Шкода, що таких боксерів зазвичай ставлять на початку професійної кар'єри на перші 2-3 бої, а в мене вийшло навпаки: з дебютного бою хлопці достатньо сильні й конкурентні, а цей бій...


В будь-якому разі дякую, що він вийшов на бій - вийшовши на ринг боєць гідний поваги. Будь-який бій піде на користь, тим паче провів хороше підготування.


А перед вболівальниками навіть за такий бій хотілося би вибачитися. Можливо всі чекали хорошого серйозного бою, а вийшов швидкий поєдинок. Сподіваюсь скоро відбудеться наступний бій, я ретельно тепер слідкуватиму за вибором суперника.


Щодо майбутніх боїв, то зараз спілкуюся зі своєю командою, в якому саме вечорі боксу взяти учать. В цьому році в Україні планують провести 2 вечори боксу: один проводить Union Boxing Promotion (15 грудня), інший К2 (22 грудня). Оскільки в мене підготування на належному рівні, й втомитися в останньому бою не встиг, тому одразу розпочав підготування до наступного бою. Хотілося провести наступний бій в Україні, але також є можливість поїхати на виїзний бій закордон.


 


Про кліп «Цвет настроения чёрный»

В цьому проекті взяли участь дівчата Віка й Женя, тренери kangoo jumps та Max Sereda. Крид оголосив конкурс на кращий кліп й у дівчат виникла ідея взяти участь в цьому конкурсі. А я за будь-який кіпіш, крім голодування:)


 

Євгенія Алієва, Сергій Радченко, Max Sereda та Вікторія Кравченко


Цікава атмосфера й проект. На жаль, поки збирали велику команду, то одного не було, то іншого - то підходив до завершення конкурс. Ми навмання його дознімали, встигнемо чи не встигнемо, проте на жаль не вдалося в термін подати відео на конкурс.


 


 


Щодо бою в клітці та переходу в ММА

В соцмережах Сергій Радченко ставив питання чи варто йому переходити в ММА? Про те чи дійсно Сергій переходить в ММА та покидає бокс ми запитали в самого боксера.


- Велику реакцію викликав цей пост. Багато хто писав, що не треба міняти профіль. Конкретно я нікуди не переходжу, бокс на професійному ринзі – це моя основна справа. Щодо боїв ММА, то завжди був інтерес. Як людина спортивна люблю пограти і в футбол, і в волейбол, і в баскетбол. Починаючи зі шкільних років неодноразово брав участь у різних турнірах.


ММА – один з видів єдиноборств, завжди викликав інтерес. В юнацькі роки займався дзюдо, батько займався боротьбою, тому все моє дитинство пройшло на матах.


Спробувати сили у восьмикутнику завжди викликав інтерес. У нас в Україні є WWFC (Міжнародна організація зі змішаних єдиноборств - ред.), які 15 грудня в Києві проводять свій турнір. Від хлопців з керівництва надходила пропозиція, спробувати свої сили в октагоні. Для тих хто хвилюються, хочу заспокоїти, що поки це на рівні розмов, але все може бути.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх