«Полтаваобленерго» оштрафували на 30 мільйонів гривень

24.11.2018, 09:26 Переглядів: 4 875

Антимонопольний комітет гривнею покарав підприємство за зловживання монопольним становищем

На ПАТ «Полтаваобленерго» наклали штраф у розмірі 30 млн 100 тис гривень за зловживання монопольним становищем. Про це повідомляється на сайті Антимонопольного комітету України.


Додатково інформують, що «Полтаваобленерго» створювало постачальникам електричної енергії за нерегульованим тарифом перешкоди для доступу на ринок постачання електроенергії. Мова йде про фірми ТОВ «ТЕК «Елком», ТОВ «Енерджі 365», ТОВ «Енергосервіс плюс», ТОВ «Енерсвіт», ТОВ «Агро – НВ» та ТОВ «ДТЕК ТРЕЙДІНГ».


Перешкоди полягали в наступному: «Полтаваобленерго» зволікало в отриманні поштових повідомлень вищезгаданим фірмам із заявами щодо укладення договорів про передачу електричної енергії місцевими електричними мережами. Також монополіст вимагав документи, що не передбачені чинним законодавством, обмежував доступ незалежних постачальників на ринок та в результаті позбавив їх можливості здійснювати господарську діяльність у Полтавській області.


Відповідними діями ПАТ «Полтаваобленерго» також позбавило можливості промислових споживачів Полтавщини вільно обирати собі постачальника електричної енергії, як те передбачено чинним законодавством.
Тож такі дії ПАТ «Полтаваобленерго» визнали порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем.


Вирішенням проблеми може стати анбалдінг обленерго, тобто відокремлення функцій із передачі та постачання електроенергії. Це допоможе позбавити обленерго стимулу створювати перешкоди у доступі на суміжний ринок постачання електроенергії.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх