Порошенко подписал «евробляховые» законы и призвал не протестовать, а успеть растаможить в льготный период

23.11.2018, 09:05 Переглядів: 4 673

 

Полученные средства должны пойти в Пенсионный фонд

Петр Порошенко подписал законы, касающиеся «евроблях». Об этом Президент Украины сообщил сегодня, 23 ноября на своей странице в facebook.


Сколько стоит по новому закону растаможка «евробляхи»


Средства, полученные от растаможки автомобилей, направят в Пенсионный фонд:


Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом.

Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.


Петр Порошенко также призвал владельцев автомобилей на еврономерах не протестовать, а успеть растаможить машины в льготный период:


Власників закликаю у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу.


Напомним, что законы №8487 и №8488 касаются легализации автомобилей с еврономерами, а также штрафов за нарушение таможенного режима. 


Ранее по всей Украине прокатились акции протеста. Участники организации «Авто Евро Сила» требовали отправить законопроекты на доработку, и из формулы расчета акциза убрать коэффициент возраста. В Кременчуге владельцы «евроблях» устраивали акцию протеста на ул. Киевской - частично перекрывали дорогу от проезда 40-летия ГАИ до въезда в гипермаркет «Новая Линия». 

Автор: Юлия Волынская Джерело фото: Кременчугский отдел полиции
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх