Борги КП «Теплоенерго» перед ТЕЦ КВБЗ знову погашають з бюджету Кременчука

22.11.2018, 12:36 Переглядів: 2 533

На засідання виконкому винесуть проект рішення про перерозподіл 2 млн грн на користь КП «Теплоенерго»

На засідання виконкому Кременчуцької міської ради, яке відбудеться 23 листопада, винесуть низку питань про перерозподіл бюджетних коштів. Так, 2 млн грн додадуть комунальному підприємству «Теплоенерго» на погашення заборгованості перед ТЕЦ КВБЗ. Сьогодні це питання розглядали на засіданні бюджетної депутатської комісії.


Сума в розмірі 2 млн грн, яку пропонується перерозподілити – це гроші, не невикористані комунальним підприємством «Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія». Кошти призначалися на обслуговування кредиту ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку). Це мав бути кредит на термомодернізацію громадських будівель. Проте наразі ще йде оформлення кредиту, і тому 2 млн грн не використано, доповіла заступник міського голови з фінансів Тетяна Неіленко.  


За інформацією начальника департаменту ЖКГ Івана Москалика,  усього КП «Теплоенерго» винне вагонзаводу за покупне тепло для Раківки майже 12,7 млн грн. До кінця року борг може сягнути 30-35 млн грн.


При цьому борг населення за послуги на сьогодні складає 17 мільйонів гривень.


Депутати поцікавилися, яким чином планується погашати борги. Іван Москалик доповів, що є два джерела погашення – в рамках тарифу (а тариф КП «Теплоенерго»  мерія знову хоче підвищити на 14-15%), плюс оплата за транспортування квартальними тепловими мережами, якіу має сплачувати ПАТ «Полтаваобленерго». Тетяна Неіленко назвала ще одне джерело - кошти держави за пільги та субсидії, які сьогодні отримають всі підприємства-надавачі компослуг у тому числі й КП «Теплоенерго».


Попри підвищення тарифів КП «Теплоенерго» (а їх було уже два з початку року, і на черзі третє), підприємство залишається дотаційним. Нагадаємо, йому вже виділяли  мільйонів гривень на погашення боргів перед ТЕЦ КВБЗ, але борги знову почали рости – і з бюджету знову не вперше видають дотацію. При цьому тариф підприємства – один з найвищих в Україні.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх