Вітер здув: пав останній пам'ятник Леніну на Полтавщині

12.11.2018, 15:05 Переглядів: 5 414

 

Мешканці відмовилися добровільно прибрати пам'ятник

У полтавському селі Крупнодеринці повалили пам'ятник Леніну, який місцеві жителі вирішили не демонтувати. Вночі 11 листопада бюст радянського вождя повалили разом з постаментом, але не розбили, можливо, тому, що він виявився дуже міцним. За даними LB.уа, хто це зробив, поки не відомо.



Ще у вересні Оржицька районна державна адміністрація повідомила, що питання демонтажу пам'ятника по закону про декомунізацію виносилося на сесію сільської ради Круподеринців, але не знайшов підтримки у місцевого населення і депутатів. Роз'яснювальна робота, яка проводилася з селянами і головою сільської ради, результатів не дала.


 


Оржицький відділ поліції в діях посадових осіб Круподерінської сільської ради кримінального правопорушення за ст. 436-1 Кримінального кодексу не вбачає, хоча є ознаки дисциплінарного проступку за невиконання розпорядження голови Полтавської ОДА, адже бюст Леніна в Круподеринцях не перебуває на балансі сільради і є безхазяйним. 


Заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко на своїй сторінці у фейсбук повідомив, що крім пам'ятника Леніну впав і пам'ятник Котовському у селі Великоселецьке. 


- В зв'язку з погіршенням погоди на території Полтавщини, поривистим вітром в Оржицькому районі були повалені пам'ятник Котовському у селі Великоселецьке та останній бовван на території області в селі Круподеринці, - написав Анатолій Ханко.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Бурмака, Анатолій Ханко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх