Пацієнти Кременчуцької районної лікарні без опалення замерзають у палатах

7.11.2018, 12:02 Переглядів: 3 031

 

Ні районна влада, ні лікарня не знають, коли батареї будуть гарячими. Якщо комунальне питання не вирішать, існує можливість, що лікарню закриють

До редакції «Кременчуцького Телеграфу» звернувся кременчужанин Віктор, батько якого лікується на стаціонарі у Кременчуцькій центральній лікарні. Віктор повідомив, що у медичному закладі досі немає опалення. В палатах дуже холодно, пацієнти кутаються у ковдри та одяг.


Головна лікарка медзакладу Марія Ігнатчук підтвердила, що у лікарні немає опалення. Коли його включать – не знає. Також зазначила, що це залежить не від неї, а від органів місцевої влади.


Про те, чому в медзакладі батареї холодні, розповіла Марія Ігнатчук журналістам «Візиту». За її словами, у Кременчуцькій ЦРЛ відсутнє тепло через борги за оплату енергоносіїв.


Заборгованість у сумі понад 1 млн гривень виникла тому, що територіальні громади не сплатили медзакладу кошти за комунальні послуги. Справа в тому, що центральна районна лікарня є об’єктом спільного утримання ОТГ, тож саме вони мають її утримувати.


У сюжеті телеканалу з уст вищого керівництва райдержадміністрації так і не прозвучала дата, коли у лікарню дадуть тепло. Повідомили лише, що наразі ведуться переговори з ОТГ на предмет того, щоб громади заплатили лікарні кошти за комуналку.


Виконуючий обов’язки голови Кременчуцької райдержадміністрації Олександр Тютюнник повідомив «Телеграфу», що вчора, 6 листопада, дав доручення головній лікарці зібрати нараду з голів ОТГ та вирішити питання щодо опалення. Він допускає, що, якщо проблему з теплом не вирішать, потрібно міркувати про доцільність існування медичного закладу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх