В'ячеслав Мінтюк з Кременчука став чемпіоном світу з пауерліфтингу

27.10.2018, 14:13 Переглядів: 3 895

 

Перед поїздкою кременчужанин вивчив 100 найпоширеніших слів словацькою мовою, та зміг познайомитися поближче з пам'ятками архітектури Словаччини

У Словаччині (Трнава) відбувся Чемпіонат світу з пауерліфтингу федерації WUAP. У складі збірної України виступив кременчужанин В'ячеслав Мінтюк. Змагання проходили протягом 7 днів з 15 по 21 жовтня. У чемпіонаті взяли участь понад 600 спортсменів з різних куточків світу: США, Німеччини, Угорщини, Польщі, Австрії, Вірменії, Росії, Італії, Туреччини, Естонії та інших.


В'ячеслав виступив у передостанній день змагань - 20 жовтня. Наш спортсмен змагався у категорії Masters до 75 кг. В'ячеслав Мінтюк за результатами змагань обійшов спортсменів з Польщі та Словаччини та завоював "золото" змагань.


 


Як розповів “Телеграфу” В'ячеслав, суворе суддівство не дозволило більшості спортсменів взяти всю вагу. Підтримкою під час змагань для В'ячеслава була його донечка, яка раділа його перемогам та засмучувалась коли батькові не вдалося взяти останню вагу. Попри останню невдачу В'ячеслав Мінтюк завоював “золото” та став чемпіоном світу.



Вячеслав розповів, що рівень спорту в Словачинні на високому рівні.


 


- В одному маленькому місті Трнава з населенням 70000 осіб має: 2 великих європейських футбольних стадіони як у Дніпрі, 2 льодових арени, 3 великих фітнес-клуби типу нашого Sport Life. Люди займаються спортом, катаються на велосипедах, - зазначив В'ячеслав.



Перед змаганнями кременчужанин для легкості спілкування та розуміння вивчив близько 100 слів словацькою мовою.


- По телебаченню показують Брежнєва та нагадують про радянські танки в 1968 році. Проте люди тут чуйні, легко з ними знайти спільну мову як англійською так і словацькою. Тим паче перед поїздкою вивчив близько 100 основних слів, щоб міг орієнтуватися. Якщо у нас uzasny означає прекрасний, cerstvy potraviny означає свіжі продукти. - розповів Вячеслав. - Вдалося також між змаганнями оглянути старовинні замки та собори Братислави та помилуватися Дунаєм.


  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх