Дві незараховані шайби не надломили «Дніпро» у матчі з «Кременчуком»

24.10.2018, 21:21 Переглядів: 3 048

 

Долю матчу, вдруге в сезоні, вирішує серія булітів

24 жовтня хокеїсти «Кременчука» на льодовій арені «Айсберг» зіграли з херсонським «Дніпром». У битві за лідерство херсонці двічі забивали у ворота кременчужан, проте арбітри не зарахували взяття воріт. Долю матчу могла вирішила одна шайба закинута капітаном "Кременчука" у першому періоді. Останнє слово було за гостями: "Дніпро" скориставшись чисельною перевагою зрівняв рахунок.


Оскільки команди не змогли визначити кращого в овертаймі, команд чекала серія післяматчевих кидків. Вдруге в сезоні долю матчу вирішує серія булітів. Булітну перестрілку переміг "Дніпро". Це перша поразка кременчужан на власному майданчику й переривається переможна серія з 10 ігор. 



«Кременчук» - «Дніпро» - 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Шайби: 1:0 Гриценко (Савченко, Бєльський), 17:23. 1:1 Янішевський (Коляда, Декало - більш.), 56:25. 1:2 Мацейко - вирішальний кидок.

«Кременчук»Бояршинов (Гордюшин); Толстушко - Грицьких, Севрюгин - Бєльський, Хрішпенц - Боєвих, Савицький - Горлушко; Поліщук - Красильников - Кривошапкін, Савченко - Гриценко - Ворона, Кисельов - Фурса - Зайцев, Єфімочкин - Ципнятов - Муртищев
«Дніпро»: Петров (Сурканов); Білоусов - Декало, Пугачов - Афанасьеє, Шпак - Сірченко, Матусевич - Будько; Янішевський - Мацейко - Макарицький, Коляда - Коваленко - Жвачкін, Бондаренко - Найдьонов - Золотухін, Болотин - Брага - Тимченко


Цікаво, що перед матчем ХК "Кременчук" підсилився російським форвардом. Раніше 23-річний Іван Ципнятов вже виступав в Україні в сезоні 2016/17 у складі «Дженералз» - тоді в 13 матчах Ципнятов набрав 8 (4+4) очок. Минулий сезон нападник провів у Саранська «Мордовії», яка виступає в ВХЛ-Б - 50 матчів, 29 (12+17) очок при показнику корисності +9. Відзначимо, що в січні 2018 року Ципнятов був названий кращим новачком чемпіонату. Крім того, в активі форварда 3 сезону в МХЛ в «Алмаз», «Хіміку» і Кірово-Чепецьк «Олімпії» - 122 матчу, 64 (27+37) очки.


 


Також «Кременчук» відзаявив нападаючого Іллю Гончарова, який зіграв у 6 матчах і набрав лише 1 (1+0) очко при показнику корисності -1.


Рахунок в поєдинку на 18 хвилині відкрив капітан «Кременчука» Тимур Гриценко, на швидкості проскочив повз захисників «Дніпра».



Другий період пройшов в рівній боротьбі під знаком голкіперів - і Георгій Бояршинов, і Олег Петров "тягнули" буквально все кидки своїх візаві. Особливо відзначився воротар "Кременчука", двічі заробив малі штрафи протягом 11 хвилин. Однак вплинуло на хід матчу інше вилучення гравця «Кременчука» - Богдан Поліщук заробив 2 хвилини за підніжку, і Олексій Янішевський успішно реалізував це більшість за 3 хвилини до кінця третього періоду.



Рахунок залишався рівним і в овертаймі, незважаючи на два видалення гравців «Дніпра» і перевага в двох польових гравців для «Кременчука» - в такому форматі команди провели півтори хвилини.


Cерії з 5 післяматчевих кидків для виявлення переможця виявилося недостатньо хокеїстам. Вирішальний кидок по воротах Георгія Бояршинова став шостим - його завдав Роман Мацейко, раніше також реалізував іншу свою спробу.



Таким чином, «Дніпро» наздогнав «Кременчук» в турнірній таблиці, проте за рахунок більшої кількості очок в особистих зустрічах "городяни" залишаються на першому місці.


Турнірна таблиця

 


Наступний матч ХК "Кременчук" зіграє на виїзді 28 жовтня. Суперником підопічних Олександра Савицького будуть "Крижані Вовки". 

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх