Нардепи Шаповалов та Жеваго прогуляли ще одне резонансне голосування — за зняття недоторканості з Колєснікова

17.10.2018, 19:00 Переглядів: 2 210

 

Рада не ухвалила рішення про зняття недоторканості з Колєснікова за поданням ГПУ

16 жовтня Верховна Рада України не спромоглася зняти недоторканість ще з одного нардепа від «Опозиційного блоку» - Дмитра Колєснікова, якого підозрюють у зловживанні владою. Таким чином, ВР не підтримала подання Генпрокуратури. За зняття недоторканості проголосувало 163 нардепи, і голосів не вистачило. Як голосували депутати — у інфографіці руху «Чесно».




За версією слідства, у 2012 році, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна, Колєсніков підписав документи щодо відчуження корпуси державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади» у Дніпрі. Збитки, нанесені державі, оцінюються в 17 млн грн.


Нардепи від Кременчука Юрій Шаповалов та Костянтин Жеваго погуляли й це резонансне голосуваня (так само вони були відсутні при голосуванні за знятті недоторканості з Олександра Вілкула, якого ГПУ теж підозрює у кримінальному правопорушенні).


При цьому, як свідчать дані системи «Рада», нардеп Жеваго був відсутній 16 жовтня від самого початку — він не реєструвався. А от нардеп Шаповалов цього дня зареєструвався у сесійній залі (станом на 12.33) — тобто був присутній. Але до резонансного голосування за притягнення Вілкула до кримінальної відповідальності (о 14.14) чомусь вже пішов із зали. Це голосування було першим цього сесійного дня (до цього нові депутати замість вибулих складали присягу, а потім всі слухали повідомлення та оголошення).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх