Тріумф «Каїсси»: кременчуцький шаховий клуб відзначив ювілей

12.10.2018, 11:18 Переглядів: 2 851

 

Цікаво, що в одній з ігор 6-річний Єгор Сербін з клубу “Каїсса” зіграв з 84-річним Миколою Алефіровим

6 жовтня відбувся ювілейний турнір з шахів до 20-річчя клуба. На турнір приїхали гості з Горішніх Плавнів, Світловодська, Олександрії, Знам'янки. Загалом змагалося 46 чоловік за швейцарською системою у 9 турів. Серед учасників 5 кандидатів у майстри спорту та 1 майстер спорту з Кіровоградської області Олег Чижиков, який привіз на змагання своїх вихованців.


 


Особливістю змагань стало те, що зі зрілими майстрами грали на рівних з вихованцями “Каїсси”. Фішкою змагань стали гостра боротьба між чемпіоном Кременчука Віктором Аміровим, який розпочав свій шлях в клубу “Каїсса” та призера Тараса Дацука, нині тренера клуба “Каїсса”. Партія між шахістами завершилася внічию. В інших іграх спортсмени перемогли своїх суперників. Переможця визначали за додатковим коефіцієнтом Бухгольца: на 1 коефіцієнт більше отримав Віктор Аміров, який став переможцем турніру.


 

Віктор Аміров на фото ліворуч


Друге місце посів - Тарас Дацук. 


 

Тарас Дацук на фото праворуч


Третім став майстер спорту Олег Чижиков.


 

На фото Олег Жижиков ліворуч


Паралельно проходив турнір серед жінок за коловою системою, де взяли участь 6 спортсменок. Серед жінок чемпіонкою стала Лариса Ярова, 2 місце посіла Лілія Васильченко, а третьою - Ольга Котлік. В жіночому турнірі грала 80-річна Марія Винокурова, яка продовжує займатися шахами.


Турнір показав, що шахам всі віки покірні. В одній з ігор 6-річний Єгор Сербін з клубу “Каїсса” зіграв з 84-річним Миколою Алефіровим. Єгор помилився й поступився більш досвідченому супернику. Проте той же Алефіров у грі з 10-річним Артуром Завальним зіграв в нічию і ледь не поступився юному шахісту.


Учасників привітав перший заступник міського голови Володимир Пилипенко, за його ініціативи клубу подарували омріяні стільці. Також головний спеціаліст Управління молоді та спорту Олег Шаповал вручив клубу почесну грамоту.


Окремо нагороджували юних учасників турніру пам'ятними медалями, серед них два вихованці “Каїсси”, вихованці тренера Олександра Мальцева: Артем Тетенюк та Мирослав Серденюк. Хлопці показали гарну гру, наприклад, Артем на рівних грав з майстром спорту, тримався гідно, але поступився. А Мирослав переміг кандидата в майстри спорту. Краще за них виступив Денис Трохименко - чемпіон області до 12 років.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: шахово-шашковий клуб "Каїсса"
Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх