Куди звертатися кременчужанам, щоб отримати «будівельну амністію»

10.09.2018, 13:28 Переглядів: 3 719

 

Можна узаконити будиночок, дачу або іншу споруду, якщо її площа не перевидує 300 кв м. 

В Україні запрацював механізм будівельної амністії для дачних та приватних будинків, що були збудовані без дозвільних документів. Про це повідомляє Мінрегіон. 
Будівельна амністія поширюється на об’єкти незначного класу наслідків:
  • індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, збудовані у період з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року;
  • будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.

Кременчуцьке управління ДАБК (Державного архітектурно-будівельного контролю) роз'яснило, як отримати «будівельну амністію» та які документи для цього потрібні. Інформація розміщена на сайті Кременчуцької міськради. 


Замовник (або уповноважена особа) подає з урахуванням вимог Закону України «Про адміністративні послуги» до органу державного архітектурно-будівельного контролю за місцезнаходженням об'єкта заяву про прийняття в експлуатацію об'єкта, до якої додаються:
1) один примірник заповненої декларації;
2) звіт (крім випадків, передбачених пунктом 5 розділу II цього Порядку);
3) засвідчені в установленому порядку копії:
  • документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якій розміщено об'єкт;
  • технічного паспорта (з відміткою у випадках, передбачених пунктом 5 розділу II  Порядку).
Технічні паспорти, складені до набрання чинності цим Порядком, щодо індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, а також господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно подаються за умови проставлення в них відповідної відмітки про проведення їх технічного обстеження.
Після подачі необхідних документів та заяви, їх буде розглянуто упродовж 10-ти робочих днів.
При цьому штрафні санкції за самовільне будівництво та експлуатацію таких об’єктів до власників/користувачів земельних ділянок не застосовуватимуться. 
На відміну від попередніх, ця будівельна амністія є безстроковою, а отже всі хто бажає узаконити своє будівництво, встигнуть це зробити.
 
Для отримання консультації та більш детальної інформації звертатися до Управління ДАБК за адресою: м. Кременчук, площа Перемоги,2, кім. 119, 120.
Закон про легалізацію самобудів був прийнятий Верховною Радою в кінці березня цього року, а з вересня механізм запрацював. 
Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Новое время
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх