У Кременчуці можуть зникнуть головні лікарі

1.09.2018, 11:02 Переглядів: 4 164

 

Функції розподілять між двома новими посадами

З нового року посад головних лікарів не буде, про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Ульяна Супрун. 


У Міністерстві охорони здоров’я підготували проект змін, який передбачає розподіл функцій головного лікаря між двома новими посадами: генерального директора/директора та медичного директора. 


За словами Ульяни Супрун головні лікарі тягнуть величезний масив роботи, який у багатьох розвинених країнах світу виконує два фахівці - директор, який займається ключовими адміністративними питаннями, та управлінець, що курує всі медичні процеси.


- Це не просто перейменування посад головного лікаря та “начмеда”. Нарешті, ми матимемо чіткий та адекватний розподіл функцій і вимог до двох управлінських посад.


Адже зараз директор (головний лікар) керує фактично усіма процесами, а “начмед”, хоч номінально й відповідає за медичні питання, проте повністю залежний від рішень керівника. Зі змінами, медичний директор стане самостійним управлінцем.


Медичний директор буде більш незалежним від генерального директора, матиме повноваження приймати управлінські рішення самостійно, удосконалювати медичні послуги, організовувати пацієнтоорієнтоване лікування, самостійно підбирати медичні кадри, тощо.


А генеральний директор займатиметься розвитком лікарні, координацією роботи закладу, залученням інвестицій, господарською діяльністю, - повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України


Наказ вступить у дію 1 січня 2019 року. Головні лікарі, які вже уклали чи укладуть трудові договори до того моменту, працюватимуть за старою моделлю - керуватимуть і адміністративними, і медичними процесами - до терміну, визначеного у договорі. Після завершення терміну дії договору головні лікарі зможуть пройти конкурс як на посаду генерального директора, так і на посаду медичного директора закладу охорони здоров’я.

Теги: главврач
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх