Про субсидії: відповіді на актуальні запитання кременчужан

28.08.2018, 13:05 Переглядів: 6 242

 

Департамент соцзахисту населення підготував відповіді на запитання, які найчастіше ставлять кременчужани, звертаючись до УСЗН для призначення субсидій, або на гарячі лінії

Як встановити факт непроживання за місцем реєстрації?

Питання:
Якими документами може бути підтверджений факт непроживання за місцем реєстрації?
Чи достатньо акту обстеження матеріально - побутових умов домогосподарства, складеного соціальним інспектором за свідченнями сусідів, для підтвердження не проживання?


Відповідь: Положення (про призначення субсидій) не містить конкретного переліку документів, які можуть бути документальним підтвердженням факту непроживання особи за місцем реєстрації.
Повноту та достатність підтверджуючих документів визначає комісія (при виконавчому комітеті — ред.) під час розгляду питання про призначення субсидії.


Обов’язковим документом при розгляді питання комісією є акт обстеження матеріально-побутових умов проживання домогосподарства, складений соціальним інспектором.


Отже, для підтвердження факту непроживання за місцем реєстрації та забезпечення об’єктивного, неупередженого і всебічного розгляду комісією справи по суті, можливо надати:

  • довідки з місця навчання, роботи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці;
  • довідки з місця роботи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці
  • документи, що підтверджують перебування особи за кордоном у зв’язку із відрядженням, договір найму (оренди) житла тощо.


Про субсидію та аліменти


Питання: Чи враховуються до сукупного доходу аліменти у разі, якщо батько дитини входить до складу домогосподарства? Або батько зареєстрований окремо та перебуває у повторному шлюбі?


Відповідь: Відповідно до пункту 10 Положення про порядок призначення житлових субсидій до сукупного доходу не враховуються аліменти, отримані на дітей. Зазначена норма введена з метою підтримки сімей з дітьми. Зокрема, якщо аліменти сплачує батько, який проживає окремо від дитини і не перебуває у шлюбі з матір’ю дитини, їх суми не включаються в дохід домогосподарства, в якому проживає дитина.


Якщо батько сплачує аліменти на дитину, але проживає у спільному з дитиною домогосподарстві, його дохід не зменшується на суму аліментів, які він сплачує. Разом з тим, ці суми не враховуються в дохід особі, яка їх отримує, тобто суми аліментів не враховуються двічі в дохід домогосподарства.


Про автомобіль та субсидію


Питання: Чи буде призначена житлова субсидія на загальних підставах, якщо у власності є автомобіль 2013 року випуску? Та як розрахувати п’ятирічний термін випуску автомобіля, якщо в технічному паспорті зазначено лише рік випуску?


Відповідь: П’ятирічний термін розраховується з року випуску, вказаного в технічному паспорті. Зокрема, у 2018 році субсидія не призначається на загальних підставах у разі, якщо у власності або володінні особи зі складу домогосподарства (або члена сім’ї особи із складу домогосподарства) є транспортний засіб, датою випуску якого є 2013 рік або один з наступних за ним років.


(За повідомленнями Департаменту соцзахисту населення Кременчуцької міськради у Фейсбук)

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх