Золотий дубль кременчуцьких «спайдерменів» на відкритому чемпіонаті Донецької області

25.08.2018, 08:34 Переглядів: 2 339

 

Змагання зі скелелазіння завершилися в Маріуполі

Юні спортсмени секції скелелазіння КрНУ ім. М. Остроградського Ігор і Демид Пічки змагалися у відкритому чемпіонаті Донецької області зі скелелазіння, який проходив у Маріуполі на базі центру спорту та відпочинку «Аляска». За підтримки ФАіС України та ЦСО «Аляска» з 18 по 19 серпня. 


У чемпіонаті взяли участь спортсмени з Полтавської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської та інших областей України.


Формат чемпіонату складався з двох дисциплін: лазіння на швидкість (формат класика) і лазіння на трудність. Демид Пічка змагався у віковій групі 2010-2009, Пічка Ігор змагався у віковій групі 2008-2007.


У дисципліні лазіння на швидкість брати Демид й Ігор Пічки впевнено зайняли 1 місце з великим часовим відривом від суперників.


У дисципліні лазіння на трудність Демид і Ігор впевнено зайняли 1-е місце, хлопці стали одними з 4-х спортсменів з усіх вікових груп, яким вдалося повністю подолати всі траси дисципліни труднощі.


Нагадаємо раніше в березні у Краматорську пройшов відкритий чемпіонат Донецької області в дисципліні болдерінг на якому Ігор і Демид зайняли перше і друге місце. За підсумками змагань за системою триборства (болдерінг, лазіння на швидкість і лазіння на трудність) брати стали абсолютними чемпіонами зі скелелазіння Донецької області в своїх вікових категоріях. До змагань по болдеру спортсменів готувалися в Києві на скеледромі «ЦЕХ» з Паукаєвим Артемом, до трудності й швидкості на стендах ХФТІ у Харкові під керівництвом Самсонової Л.Н.
Попри те, що подібний формат чемпіонату в Маріуполі проводиться вперше, хочеться відзначити високий рівень підготовки змагань і подякувати організаторам за проведений чемпіонат.


Скелелазіння дуже динамічно розвивається в різних містах України, відкриваються нові скеледроми, і секції, школи, які дозволяють розвинути високий рівень підготовки спортсменів. Так в Маріуполі на базі центру спорту та відпочинку «Аляска» відкрився новий сучасний скеледром і секція скелелазіння, який став другим скелелазним центром в місті.


Скелелазіння є унікальним видом спорту, який дозволяє всебічно розвинути не тільки фізичні, але і розумові здібності людини. Крім скелелазів на стендах можлива підготовка альпіністів перед серйозними сходженнями, оскільки сучасний стенд дозволяє змоделювати різні рельєфи й траси всіляких рівнів складності, підготувати та навчити роботі з новим спорядженням. Тренувальний стенд є універсальним і унікальним тренувальним об'єктом так крім спортсменів тренування на скелелазних стендах проходять військовослужбовці спеціальних підрозділів, пожежники, рятувальники.


Базові навички та основи скелелазіння в Європі включені в програму з фізичного виховання дітей шкільного віку і цьому є ряд об'єктивних причин:

  • розвиває впевненість у собі
  • розвиває вольові якості
  • робить дисциплінованим і зібраним
  • розвивається мислення
  • розвиває координацію рухів
  • допомагає долати страх
  • розвиває фізичні можливості
  • динамічний і творчий вид спорту, оскільки маршрути й рівні складнощів часто змінюються, дозволяючи підкорювати та пізнавати нові вершини скелелазіння


Адреналіну й емоційного фону в скелелазінні більше, ніж в інших видах спорту. Позитивні емоції, радість від подолання важких маршрутів, підкорення висоти й досягнення результату роблять дитину щасливою після кожного тренування.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Таня Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх