«Назустріч минулому»: кременчуцькі школярі взяли участь у археологічних розкопках

11.07.2018, 15:33 Переглядів: 4 617

 

Це вже третя експедиція групи

Ініціативна группа учнів КНВК №2, КНВК №4, КНВК №2 стали учасниками ІІ Міжнародної літньої практики з археологічної керамології в Опішному. Організаторами якої є Національна академія наук України, Інститут керамології, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомила заступник директора КНВК №2, вчитель історії Ольга Ухналь.


Проходили практику кременчуцькі школярі під керівництвом Ольги Ухналь, вчителя математики КНВК №2 Олександри Данильченко, вчителя хімії КНВК №5 Валентини Ковтун.


Учні разом зі студентами відвідували лекції щодо давньої кераміки, майстер-класи з виготовлення глиняного посуду, відвідували музеї та брали участь у археологічних розкопках присвячених пошукам речей доби слов'янських племен сіверян (IX-XII ст.). В ході літньої академії вдалося познайомитися з директором Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному – Олесем Пошивайло, художником та гончарем – Наталією Кормелюк. Група товаришує з археологом, який і запросив всіх до літньої академії – Юрієм Олександровичем Пуголовком.


- В ході розкопок дізналися про легендарні оішнянські підземні ходи, про способи виготовлення керамічного посуду та виплавки заліза, про сімейний уклад та будівництво укріплень, - Ольга Ухналь. - Ще раз переконалися, що наш край повний нерозгаданих таємниць і дивовижних знахідок.


Це вже третя експедиція групи. До цього учасники вже бували на розкопках у с. Глинське Полтавської області та у Більську – минулого 2017 року. Навіть стали учасниками сенсаційної знахідки у Більську, коли був розкопаний курган зі славнозвісним скіфським золотом.


Наступного року юні археологи знову планують вирушити назустріч минулому.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Ольга Ухналь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх