Три нагороди на двох: брати Пічки підкорили скеледроми на міжнародному чемпіонаті

26.06.2018, 17:02 Переглядів: 2 529

 

Змагання зібрали найсильніших спортсменів України та країн балканського півострова

У сербському місті Ніш 17 червня відбувся міжнародний чемпіонат зі скелелазіння "Open South-East European sport climbing competition senior, youth and child" в дисциплінах лазіння на швидкість і лазіння на трудність.


У чемпіонаті брали участь 7 країн: Болгарія, Сербія, Республіка Північна Македонія (раніше Македонія), Хорватія, Боснія і Герцеговина, Словенія та Україна.


Україну представили спортсмени секції скелелазіння КрНУ ім. Остроградського Демид й Ігор Пічки, яких підготувала тренер Олена Бутенко. Чемпіонат "Open South-East European sport climbing competition senior, youth and child" проходив під егідою Sport Climbing Federation of Serbia PAEK "NIS".


Демид Пічка виступав у віковій групі D08, а Ігор Пічка у віковій групі D10.


Всього в чемпіонаті взяли участь 368 спортсменів з країн балканського півострова, у віковій групі Ігоря 31 учасник, у віковій групі Демида 25 учасників.


На чемпіонаті змагання в дисципліні лазіння на трудність проводилося в два етапи. Так для кваліфікації були підготовлені 3 траси різної складності, у фіналі хлопців чекали ще 2 нові траси.


Змагання в лазіння на швидкість проводилося в форматі «Класика».


Чемпіонат почався з дисципліни лазіння на трудність, де в нелегкій боротьбі Пічка Демид посів перше місце у віковій групі D08, Пічка Ігор посів друге місце у віковій групі D10.


Друга половина чемпіонату проходила вже ввечері. Спортсмени змагалися в дисципліні лазіння на швидкість в класичному форматі, Пічка Ігор посів перше місце у віковій групі D10.


Хочеться відзначити високий організаційний рівень проведення чемпіонату "Open South-East European sport climbing competition senior, youth and child" зі скелелазіння, попри велику кількість учасників, змагання проведені в двох дисциплінах, протягом одного дня.
Спортсмени секції скелелазіння КрНУ встановили дружні відносини з федерацією скелелазіння Сербії й були запрошені на чемпіонат Сербії зі скелелазіння, який буде проходити в місті Нови Сад восени 2018.


Скелелазіння в сучасній спортивному середовищі один з найбільш динамічно розвиваються видів спорту, який тренує і розвиває витривалість, силу, мислення.


В останні роки серед спортсменів секції скелелазіння КрНУ під керівництвом тренера Бутенко Олени з'явилися спортсмени, що домоглися значних успіхів, як на рівні Полтавської області, України так і за її межами це Ткач Ярослав, Пічка Ігор, Пічка Демид, Воробйова Світлана. Для подальшого розвитку та підтримки сучасного рівня навичок в скелелазінні спортсменам потрібен сучасний скеледром.


Під керівництвом ректора КрНУ, голови Полтавської обласного осередку ФАіС України М.В. Загірняка в даний час проводиться модернізація та реконструкція скелелазного стенда, додані нові площини, що дозволить ставити нові маршрути різної складності, для можливості проходження більш складних маршрутів і придбання нових навичок.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Тетяна Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх