Як виглядає міжнародний аеропорт «Полтава» після реконструкції

27.06.2018, 07:11 Переглядів: 8 874

 

«Ми готові летіти» – цієї фрази полтавці чекали ще з травня

Аеропорт «Полтава» готовий до першого рейсу, про це повідомляє полтавський сайт Зміст. Ще півтора місяці тому мав відбутися перший запланований рейс з міжнародного аеропорту «Полтава» і лише зараз будівля, і льотне поле вже повністю готові до експлуатації.



В будівлі завершені ремонті роботи, необхідне обладнання стоїть на своїх місцях і готове до використання, кімнати укомплектовані меблями.


Уже підготовлені службові приміщення для митників, правоохоронців, санітарних служб, кімната затриманих і диспетчерська. Для пілотів та стюардес, які прилітатимуть в аеропорт, також облаштували кімнату для відпочинку.   


Як розповідає директор аеропорту Володимир Окара, в аеропорту працюватимуть полтавські фахівці митної справи. А от нестимуть тут службу прикордонники або з Харкова, або з Дніпра – це питання поки вирішують.


Відомо, що тут постійно базуватиметься 5 прикордонників. Для них крім службових, підготували і кімнату для проживання.


- Наразі є існуючий штат, який буде розширюватися. Будемо проводити набір технічних спеціалістів: водії, охоронці, електрики. Проте інженерно-технічний персонал набирати не будемо, – говорить директор аеропорту.


За словами посадовців, льотне поле повністю готове до експлуатації. Залишилося лише завершити нанесення розмітки на руліжній доріжці.


Хоч все й готове до вильоту, точної дати першого рейсу поки не називають. Як розповідає перший віце-губернатор Полтавщини Андрій Пісоцький, тепер все залежить від туроператора: "Чекаємо інформацію від компанії Join Up, у них якісь несправності з літаками. На цьому тижні вони нам скажуть, коли готові. Ми готові, і злітно-посадкова смуга, і руліжка, і тут все (показує на аеропорт). Якщо нам скажуть, що завтра летіти, то ми вже готові завтра летіти".


До речі, крім авіакомпанії Yan Air, яка має провести перший для аеропорту рейс Полтава-Анталія, посадовці нині ведуть перемовини з іншими компаніями. Так, за словами Андрія Пісоцького, зараз про можливість проведення рейсів спілкуються з представниками білоруських, турецьких та польських авіаліній. Що ж до відкриття внутрішньоукраїнських рейсів. Про це домовляються із запорізькою авіакомпанією «Мотор січ». Заплановано відкрити з Полтави напрямки на Одесу, Львів та Київ.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Олег Журавльов
Теги: Полтава
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх