Тренерський склад молодіжної «Ворскли» відсторонили через підозру в договірних матчах

2.06.2018, 12:58 Переглядів: 2 418

 

Полтавський футбольний клуб проводить внутрішнє розслідування

Президент футбольного клубу «Ворскла» та гендиректор ПрАТ «АвтоКрАЗ» Роман Черняк прокоментував в ефірі “Кременчуцьких новин” ситуацію з договірними матчами.


- Україну сколихнув скандал щодо договірних матчів, інформацію яку надає Нацполіція правда?

- Не хотілося говорити про репутацію національної поліції - суд розставить крапки. Ви трохи не правильно розумієте, це не договірні матчі, йде війна зі ставками - грою на контору. Ставки, які ставлять на певний результат, на певні коефіцієнти. Ми хочемо побороти те, що самі створюємо. На сьогодні головний спонсор футбольного та хокейного чемпіонатів PariMatch. Однією стороною приймаємо і “гладимо” контори, а іншою... Ми розуміємо, що вони заробляють і люди це розуміють. Люди бачать, що вони заробляють з нічого й самі стараються заробити з нічого.

Якщо взяти наш клуб це 7 команд: 1 команда, дубль, U- 21, U-19 та 4 дитячих вікових групи. Основне питання йде до U- 21, U-19 та 2 основні команди... Якщо ви не можете навести порядок - не транслюйте ці матчі й не робіть на них ставки.


Роман Черняк розповів, що у цих команд два спірних матчі з “Карпатами”. На сьогоднішній день відсторонили увесь тренерський склад U- 21 та U-19.


- В одному матчі ми програли “Карпатам” 2:1, в іншому - 0:1. Це минулорічні матчі, які відбулися на початку сезону. Зараз проводимо внутрішнє розслідування. 9 гравців з 11, які брали участь в цих матчах відсторонили по спортивному принципу. Якщо 1 футболіст десь на щось поставив, все можна зрозуміти, але всіх від слідкувати не можливо.


Я не азартна людина й готовий поставити ящик коньяку хто скаже, що я з ним грав у карти.


Ми спілкувалися з багатьма президентами клубів про ситуація яка склалася, але навіть не хочеться коментувати. Почитайте коментар Петра Каплуна (президент “Гірник-Спорту” - ред.), я з ним згоден.


- Сейчас никаких уголовных дел не заведено... Все шестнадцать клубов Первой лиги не могли участвовать в договорных играх. Если кто-то играет на контору, то это не договорная игра. Клуб тут при чем? Он также страдает, как и все. Если же клубы договариваются о каком-то результате, то это и есть договорная игра. Это надо искоренять. Эти негодяи расползаются как раковая опухоль. Но это надо пресечь и выжить из клубов этих игроков. Конечно, это опасность для нашего футбола. А если так получается, что все клубы участвуют в «договорняках», то надо распустить всю лигу, комитет арбитров, представители которого обслуживают все эти матчи. Это ненормально. Я считаю неправильным предоставлять общественности вываливать на людей такую некорректную информацию, какая была предоставлена в ролике МВД Украины. Его можно было публиковать только, если бы были уже какие-то доказательства. Тогда предъявляйте обвинения и виноватые будут нести ответственность.

 

Да, матч Горняка-Спорт в Мариуполе у всех на слуху. Так уже скоро пройдет два года, и никакой реакции со стороны правоохранительных органов по нему нет. Мы провели расследование, предоставили все материалы. Игроки, которые были под подозрением прошли проверку на полиграфе (детекторе лжи). Она показала, что один из футболистов был склонен к тому, чтобы сдать игру. Но я же не следователь, я же его не могу обвинять. Дальше должны действовать правоохранительные органы. По матчу в Мариуполе за два года никого даже не вызывали в соответствующие структуры. О каком тогда расследовании может идти речь? Непонятно. Идет прямое обвинение клубов, и все подхватили эту некорректную информацию и началось, что, мол, вот «Горняк-Спорт» такой клуб негодяй. Но это тоже неправильно, - цитує прес-служба “Гірник-Спорту” президента Петра Каплуна.


- 2 роки йде розслідування і нічого, лише одні заяви. Все воно лопне як чергова мильна бульбашка, як чергова політична акція. З цим згодні всі. Мене цікавить, якщо всі такі правдолюбці... Ми бачимо, коли людина зі свистком, який іменує себе суддею ставить незаслужені пенальті в той час коли футболісти падають як актори... людині якій прямо після матчу можна вдягати наручники, ці люди, на жаль, не фігурують. А мишукаємо якихось хлопчаків 17-19 років, яких може десь хтось і втягнув, купив, адже вони не так й багато заробляють - до 200 доларів.


- Чи будете судитися з Національною поліцією?

- Не будемо судитися. Я вважаю, що ми повинні знаходитися вище всього цього. Як пройде певний час ми з половиною клубів виступимо з заявою, який же рівень тоді заяв, того мультфільму. Подивіться ніде немає офіційних даних. На сайті поліції немає, немає на сайті Федерації футболу України, Прем'єр-ліги, що хтось замішаний і відкрите кримінальне провадження. Немає нічого, а заявили про 37 клубів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх