6-річні шахісти у неймовірних матчах обігравали удвічі старших спортсменів

31.05.2018, 17:01 Переглядів: 2 925

 

До Кременчука з'їхалися 6 команд, які одночасно зіграли у двох турнірах

До дня захисту дітей у Кременчуці відбулися одночасно два турніри серед початківців до 14 років та розрядників. Змагання відбулися 26 та 27 травня у медколеджі серед 6 команд: три з Кременчука, 2 з Горішніх Плавнів та одна Олександрії. Кременчук представили команди «Каїсси», «Лідеру» та школи №1.


- Одному з тренерів федерація заборонила виступати. В останній день переможця першого турніру тренера Зазуляка прийшлося знімати, - повідомив директор клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.


Попри такі корективи відбулися одночасно два турніри серед початківців до 14 років (33 учасники) та розрядників 1-2 розряду - 12 осіб. Початківці зіграли по швейцарській системі 7 турів, а розрядники - по коловій системі 11 турів.


У початківців лідирували наймолодші 6-річні спортсмени аж до 5 туру. Одноосібним лідером був Єгор Сербін з «Каїсси», а потім він програв шахісту з Горішніх Плавнів. В наступному турі змінився лідер, ним став шахіст з Олександрії - Костя Мізинець, який переміг спортсмена з Горішніх Плавнів. У підсумку Мізинець став переможцем турніру серед початківців.


«Срібло» завоював 6-річний Марк Мельников з «Лідеру» (Кременчук) завдяки перемозі над Валерієм Яновським. «Бронза» також у 6-річного Єгора Сербіна з «Каїсси» (Кременчук), який зіграв унічию з Аліною Романченко, якій також 6 років.


Тихон Соколов вперше брав участь у змаганнях. 6-річному шахісту хоч не вдалося завоювати нагороди, але це дозволило показати непогані результати.


 


Серед розрядників перше місце завоював Нікіта Широбоков з ДЮСШ №1 Горішні Плавні, який переміг усіх суперників і зіграв лише одну гру внічию. До речі, плавнівець - чемпіон Полтавської області до 14 років.


Останню перемогу Нікіта отримав у партії з Дмитром Рябовим, який мав таку ж кількість очок, тому все вирішувалося в останній партії.


Третє місце посів Мирослав Сердюк з «Каїсси».


Переможців нагородили медалями та грамотами Управління молоді та спорту, а також солодкими подарунками від спонсорів. В командному заліку переміг клуб «Каїсса» отримавши перехідний кубок, який володів 1 майстер спорту в Полтавській області Грохотов.


Результати командного заліку:

1 місце - «Каїсса» Кременчук

2 місце - команда з Олександрії

3 місце - ДЮСШ №1 Горішні Плавні

4 місце - «Лідер» Кременчук

5 місце - команда з Горішніх Плавнів

6 місце - кременчуцька школа №1


- Єгору Сербіну надійшла іменна заявка для участі в чемпіонаті України серед шахістів до 8 років. Змагання відбудуться 2 червня в Одесі. Вперше Кременчук буде представлений на змаганнях такого рівня у цій віковій категорії, - додав Володимир Груздєв.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх