Пісенною вишиванкою втретє бібліотекарі відзначили Всесвітній день вишиванки

20.05.2018, 13:33 Переглядів: 4 311

 

Кременчужанам подарували неймовірне вуличне свято

17 травня пісенною вишиванкою втретє відділ абонементу та читальної зали Центральної міської бібліотеки відзначили Всесвітній день вишиванки.


Вже традиційне для бібліотеки вуличне дійство зібрало велику кількість учасників і глядачів. Всі могли помилуватися безліччю вишиванок, вишивок на інших речах.


 


Експозицію яскравої книжкової виставки - вернісажу доповнювали аутентичні предмети побуту, сучасні та старовинні вишиванки, справжня жіноча керсетка. Всі ці речі дбайливо збирали бібліотекарі та надали для виставки користувачі бібліотеки. 


З книг можна було дізнатися про історію українського костюму, значення візерунків на вишивках, як розкроїти і пошити українську вишивану сорочку: і сорочки класичного прямокутнього крою, і сучасні моделі. 


 


Увагу присутніх привертали до себе чудові вишиті картини Галини Верьовкіної та мотанки в українському національному одязі (ляльки — чайні заварниці і інтер'єрні «берегині» та «купальниці») Ірини Залюбовської. 


Велику кількість зацікавлених зібрав біля себе майстер-клас по створенню вишитого оберега майстрині Валерії Кірєєвої. Створювали оберіг Велес: використовували прості шви, розмовляли про традиції, знайомились з іншими оберегами.

 
Також була представлена етнічна виставки з фондів Кременчуцького краєзнавчого музею «Особливості вишивки Полтавського краю». Про них присутнім розповіла науковий співробітник музею Ірина Селезньова. 


 


Приємним яскравим доповненням до заходу став стенд з розмальованими тарілками майстра петриківського розпису Анастасії Маховик. 


А в локації аквагриму Марини Мельничук можна було додати своєму образу неповторності. 


 


Протягом всього заходу лунали веселі та ліричні пісні про вишиванку, рідну землю, Україну. Їх виконали учні Кременчуцької дитячої музичної школи № 1 імені Петра Ілліча Чайковського, Об'єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання та Кременчуцького професійного ліцею ім. Антона Макаренка. 


Лунали і пісні у виконанні лауреата всеукраїнського конкурсу вокалістів Олени Івлевої та тріо «Оберіг» (Тетяна Авраменко, Ніна Чугай, Анатолій Петренко), акомпаніатор Наум Шляхман. 


А на закінчення пісенної програми всі підхопили відому з дитинства пісню Володимира Івасюка «Червона рута». 


 


Захват присутніх викликала демонстрація колекції «Джинсовий хіт» у виконанні «Театру мод» Кременчуцького професійного ліцею ім А. Макаренка, худ. керівник Тетяна Булат. 


Ліцей також надав локацію для створення сучасної та традиційної зачіски — коси, чим радо скористалося багато присутніх. 


Автор: Руслана Горгола Джерело фото: facebook.com Відео: Melnichuk Marina Джерело відео: facebook.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх