«Кремінь» попрощався з Першою лігою

19.05.2018, 19:25 Переглядів: 4 498

 

Кременчуцький футбольний клуб попрощався чи все-таки говорить до побачення Першій лізі

19 травня футбольний клуб «Кремінь» зіграв заключний матч в сезоні, як виявилося він став останнім для кременчужан у Першій лізі. На матч «Кремінь» відправився без головного тренера Сергія Ященка, який напередодні подав у відставку. 



Доля «синьо-білих» у матчі з лідером «Арсеналом» вирішилася вже у першому таймі, коли команди пішли у роздягальню з рахунком – 2:0 на користь «канонірів». 


«Арсенал» - «Кремінь» - 2:0

Голи: Деркач 4, Семчук 45+1

«Арсенал»: Сітало, Майданевич, Зозуля, Деркач, Трубочкін, Домбровський (Агірре, 80), Старгородський, Кизилатеш (Батальський, 46), Єрмаченко (Семенюк, 65), Семчук (Бушман, 46), Фещук. Запасні: Іванов, Кучеров, Родіч. Головний тренер: Сергій Литовченко

«Кремінь»: Олійник, Бичков, Ходуля, Курелєх, Піскун, Вовкодав, Степанчук, Саркісян (Богданов, 46), Янаков (Квачов, 70), Тимченко. Запасні: Онопко, Квачов, Ченбай, Богданов, Бєлоусов, Дугу. Тренер: Сергій Свистун


Трансляцію з матчу «Арсенал» - «Кремінь» глядачі з Кременчука не могли побачити 27 хвилин, а статистика вже показувала, що «Кремінь» вже «летить» пропустивши на 4 хвилині. Другий м’яч «Кремінь» пропустив вже у доданий арбітром час. З правого флангу Семчук отримав навісну діагональну передачу, яку замкнув ударом головою - 2:0. 


«Арсенал» переміг «Кремінь» й виходить у Прем’єр-лігу, а от «Полтава», яка у сусідньому матчі поступилася «Руху» буде боротися в перехідній серії плей-офф.


Результати 33 туру

«Рух» - «Полтава» - 1:0 

«Гірник-Спорт» - «Волинь» - 0:2

«Десна» - «Геліос» - 5:0 

«Балкани» - «Інгулець» - 0:1

«Авангард» - «Миколаїв» - 2:1 

«Жемчужина» - «Оболонь-Бровар» - не відб.

«Арсенал» - «Кремінь» - 2:0 

«Черкаський Дніпро» - «Суми» - 2:2 (матч зупинили через безпорядки фанатів)

«Колос» - «Нафтовик-Укрнафта» - 0:1


Турнірна таблиця

 


Питань до команди й тренерського штабу багато, але найжахливіше, що клуб не зміг використати шанс поліпшити умови, інфраструктуру, посилити склад. Адже повернувшись у Другу лігу другого шансу може й не бути.


«Кремінь» утримується за рахунок міського бюджету й підтримки спонсорів, але за рік вони не змогли знайти спільної мови. Навіть під кінець сезону потенційні спонсори, місцева влада та керівництво мали обговорити подальшу долю клубу та його фінансування. Інформації про перемовини не було.  Тривожним дзвіночком став матеріал на сайті наближеним до місцевої влади, в якому в перед останньому матчі  «Кремінь» вже понизили в класі.


- …Що ж, доведеться констатувати, що «Кремінь» явно не доріс до участі в Першій лізі. Він провів рік гри, яка значно більше заслуговувала на критику, особливо коли йшлося про матчі з командами-аутсайдерами.

Будемо сподіватися, що і гравці, і тренерський штаб зроблять з цього необхідні висновки. А місто, нарешті, знайде для команди гідного спонсора, - йшлося у матеріалі. 


 

 

За рік «Кремінь» в умовах мінімального фінансування створив команду, яка боролася, може десь і не на рівних, але ніколи не опускала руки й боролася до останнього.

 

Хто ж боротиметься за вихід у Прем’єр-лігу


Перемігши «Кремінь» «Арсенал» гарантував собі путівку в Прем’єр-лігу. А от «Полтава» та «Десна» зіграють у стикових матчах, ігри відбудуться 23 та 27 травня:

  • «Зірка» - «Полтава»
  • «Чорноморець» - «Десна»


А що у Другій лізі?


«Дніпро-1», «Металіст 1925», «Агробізнес»  і «Прикарпаття» піднімаються у Першу лігу.


  


Тернопільська «Нива» знялася з чемпіонату через суддівство. Клуб скаржився на ряд суддівських рішень у матчі з «Агробізнесом», але коли комітет арбітрів ФФУ виправдав всі спірні моменти на користь дій арбітра, керівництво «Ниви» оголосило про припинення участі в чемпіонаті.
 

- Ми не будемо брати участь в брудних і корумпованих іграх, які повністю огорнули український футбол. Вважаємо за доцільне вкладати власні зусилля і кошти в розвиток дитячо-юнацького футболу, а не грузнути в болоті нечесного професійного футболу, - йшлося у повідомлення на офіційному сайті «Ниви».
 
«Скала» підтримала «Ниву» й може призупинити членство в Професійній футбольній лізі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх