Бізнес «на шару»: двоє кременчуцьких переселенців безкоштовно отримали обладнання на €2000

30.03.2018, 08:06 Переглядів: 6 034

 

Обладнання допоможе у започаткуванні та розвитку власного бізнесу

27 березня двоє кременчужан, переселенців із зони АТО, безкоштовно отримали обладнання для започаткування і розвитку власного бізнесу.


Обладнання, вартістю €2150 кожному, кременчужани отримали завдяки програмі підтримки працевлаштування та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та громадської організації «Інститут гендерних трансформацій».


Олег Беляєв з міста Рубіжне Луганської області, який живе у Кременчуці з травня 2014 року, отримав поршневу компресорну установку і сушилку повітря до неї.


- Про програму дізнався з інтернету, - розповів Олег. - Звернувся, пройшов навчання, склав бізнес-план, презентував його і отримав грант. Ось і все. Завдяки цьому обладнанню запустимо міні-фабрику з виробництва шкарпеток. Звичайно, обладнання доведеться докупати, але для старту цього достатньо.


Юлія Павлишина з Донецька також живе у Кременчуці з 2014 року. Юля поки отримала лише сертифікат на обладнання - саме обладнання ще на пошті. Їй подарували в'язальне обладнання, завдяки якому вона облаштує виготовлення одягу та предметів інтер'єру.



Відбір учасників відбувся на конкурсній основі, головною вимогою якої було:

  • мінімум 6-ти місячний досвід зареєстрованої підприємницької діяльності;
  • активна бізнесова діяльність на момент подання заявки на участь у проекті;
  • наявна довідка про переселення або документ, який підтверджує належність до вразливої категорії.


Вручити сертифікати з Полтави приїхала радниця з питань ВПО по Полтавській області Програми Радників Вікторія Курилко. Вона запевнила, що крім цієї програми у Полтавській області існує ще безліч програм підтримки переселенців та місцевих мешканців, зокрема колишніх учасників бойових дій й осіб, які належать до уразливих категорій. За її словами, щоб отримати допомогу у відкритті бізнесу можна звертатись безпосередньо до неї, як до радниці, у Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні та до ГО «Інститут гендерних трансформацій».


- Допомогу отримують двоє з трьох тих, хто звернувся, - запевнила пані Вікторія. - Головне - це бажання. Ми всім допомагаємо у досягненні мети: проводимо тренінги, навчання, консультації. Все залежить від людини. Допомогу не отримують лише ті, хто не хоче нічого робити чи щось змінювати. Головне, щоб переселенці знали, що вони завжди можуть до нас звернутися.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко Відео: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх