Двоє АТОвців з Кременчука отримають грошову компенсацію на отримання житла

28.03.2018, 10:22 Переглядів: 2 799

У залежності від того, який статус має учасник АТО, скільки входить до складу його родини осіб, скільки коштує 1 кв. метр житлової площі в регіоні

Ще 2 кременчужан-АТОвців отримають грошові компенсації з державного бюджету на придбання житла. Про рішення прийняте на засіданні комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб із інвалідністю про виплату грошової компенсації на отримання житла повідомляє прес-служба Кременчуцької мерії. 


Погодили 2 кандидатури учасників АТО з Кременчука, які, відповідно до чинного законодавства, мають можливість придбати власне житло за рахунок коштів державної субвенції.


У залежності від того, який статус має учасник АТО, скільки входить до складу його родини осіб, скільки коштує 1 кв. метр житлової площі в регіоні тощо, було прийнято рішення про надання адресних відшкодувань, що будуть виділені з державного бюджету для придбання ними житла. Суми коливаються в розмірі від 780 тис. до більше 1 млн. гривень.


Нагадаємо, згідно зі змінами в Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що набули чинності в лютому 2018 року, правом на отримання грошової компенсації з державного бюджету для придбання власного житла, додатково наділені: члени сімей загиблих (тих, що пропали безвісті), померлих учасників АТО, смерть яких настала внаслідок захворювання, одержаного під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення; особи з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок захворювання, одержаного під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення.


На минулому засіданні робочої групи були прийняті рішення по 9 кременчужанам, які можуть скористатися цією державною програмою. Розмір грошової компенсації визначається відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх родин.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх