Навчання призупиняють по всій Україні до 12 березня (отмена, 5 марта на занятия!)

3.03.2018, 13:11 Переглядів: 6 921

 

Міністерство освіти і науки рекомендувало призупинити навчання в цілях економії 

Міністерство освіти і науки у зв'язку з нестачею газу в країні рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, з врахуванням вихідних то до 12 березня. 


Розпорядження пов'язане з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості про настання в Україні у період з 2 до 6 березня надзвичайної кризової ситуації через замалі запаси газу для опалювального сезону. Обласним держадміністраціям та мерам рекомендували зупинити роботу навчальних закладів.


Рекомендація Міносвіти передбачає довшій термін припинення навчання – до 7 березня – і стосується також закладів професійно-технічної освіти, про які не згадано у рішенні Міністерства енергетики.



- Слід наголосити, що до закладів освіти, яким рекомендовано призупинити роботу, також належать заклади професійно-технічної освіти, про які не згадано у рішенні Кризового комітету.

Видовження періоду, протягом якого рекомендовано призупинити навчання на один день, також пов’язано з тим, що у випадку виходу учнів та студентів сьомого числа на навчання, вони змушені будуть перебувати в недостатньо прогрітих приміщеннях. Однак протягом святкових та вихідних днів буде достатньо часу, щоб забезпечити належні умови для навчання.

Також звертаємо вашу увагу, що безпосереднє рішення про призупинення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти, - пояснюють у Міністерстві освіти.


Так, Кременчуцький національний університет вирішив призупинити навчання, про це ідеться на офіційному сайті ВНЗ. 


- На виконання доручення Полтавської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та відповідно до листа Департаменту освіти і науки Полтавської державної адміністрації від 02.03. 2018 року в зв`язку із значним ускладненням погодних умов на території Полтавської області в Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського призупиняється навчальний процес із 03 по 07 березня 2018 року, - повідомляється на сайті. 


ДОПОЛНЕНО

3 марта министр образования Лилия Гриневич сообщила,  что "каникулы" отменяются. Вопрос с газообеспечением, по её словам,  решен. 5 марта учебные заведения будут работать. 

Теги: война суд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх