5 березня відкриття виставки пам’яті художника Анатолія Дяченка

3.03.2018, 15:01 Переглядів: 2 258

 

Відкриття виставки у Кременчуцькій художній галереї

5 березня о 15.00 в Кременчуцькій художній галереї (вул. Коцюбинського, 5) відкриття виставки - пам’яті художника і педагога Дяченка Анатолія Давидовича, члена Національної спілки художників України.


За інформацією прес-служби галереї, рік тому митець пішов з життя. В різнобарв’ї сучасних майстрів він яскраво виділявся високою майстерністю гравера і безпрецедентною відданістю справі викладання. 


З листа Народного художника України, лауреата державної премії ім.Т.Г. Шевченка, Василя Лопати до свого друга: «Анатолій, здається, може все, володіє всіма матеріалами та техніками: олія, темпера, гуаш, гравюра. Як то до цього додати, що йому підкорюються енкаустика, та якась ним придумана техніка, то можна тільки дивуватися діапазону професійних можливостей цього скромного художника…» 


У великій залі галереї представлені гравюри на пластику та з використанням воску, ліногравюри, олійні полотна, серія гуашевих ескізів і різьблень - ілюстрацій твору Івана Котляревського «Енеїда». Рідні кременчуцького художника з родинного архіву представили унікальні видання, статті, фото, авторські вітальні листівки, ескізи розпису церкви та останні твори Анатолія Дяченка. Ви зможете побачити з якими матеріалами працював художник: пензлі, палітра та різці майстра. 


Близькому колу відома пристрасть Анатолія Давидовича до бджіл та збирання трав… « Я поїхав до своїх дівчат…»- так відповідав він, коли збирався на пасіку до своїх бджіл. Пахучі васильки, що зібрані на Деївській горі, та ікона св. Саватія і св. Зосіма теж стали часткою експозиції…

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх