Монетизація субсидій почнеться з квартплати: інші послуги почекають

14.02.2018, 10:45 Переглядів: 7 135

Тобто наразі йдеться про виплати «живими грошима» лише за утримання будинку та прибудинкової території, послугу з управління будинком, вивезення сміття та рідких нечистот

Виплачувати субсидії українцям «живими» грошима почнуть з 1 квітня 2018 року, але поки що не на всі комунальні послуги. Принаймні так передбачає проект урядової постанови про монетизацію субсидій, який розміщений на порталі Міністерства фінансів.


Отже, наразі йдеться про послугу  з квартирної плати (утримання будинку та прибудинкової території), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот. Тобто це ті послуги, які надають кременчужанам керуючі компанії, КАТП-1628, а також управління багатоквартирним будинком в ОСББ за послуги з його утримання.


Проект постанови передбачає, що субсидії на дані види послуг перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача в банку або виплачуватимуться через відділення «Укрпошти» (як пенсія). Для цього одержувач субсидії має подати заяву до органу соцзахисту. На структурні підрозділи з питань соцзахисту населення покладається обов’язок повідомити одержувача субсидії про необхідність подання такої заяви.


13 лютого у Мінфіні відбулася зустріч з представниками ОСББ з приводу монетизації субсидій, повідомляє офіційний портал відомства. За інформацією Мінфіну, представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків наполягають на тому, щоб монетизації підлягали усі виплати на утримання будинку – не лише субсидії, але й пільги. Проте наразі йдеться лише про виплату «живими грошима» субсидій.

Під час зустрічі з представниками урядовці пообіцяли, що борги за субсидії ОСББ до кінця лютого будуть повністю погашені на їхні банківські рахунки.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх