Сьогодні стартує реєстрація на ЗНО 2018

6.02.2018, 08:08 Переглядів: 3 869

 

Реєстрація триває до 19 березня

6 лютого розпочалася реєстрація на ЗНО-2018, яка триватиме до 19 березня. Змінити внесені дані учасники можуть до 2 квітня.


Реєстрація проводиться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі "Зареєструватися"Реєстраційну картку випускники шкіл можуть створити самостійно або звернутися в один з пунктів реєстрації, перелік яких буде розміщений на сайті Українського центру.


Після того, як реєстраційна картка буде оформлена, необхідно також сформувати пакет реєстраційних документів і подати його в заклад освіти, в якому навчаються особи, які бажають проходити державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Випускники, які успішно зареєструвалися на ЗНО, отримають від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення ЗНО. Цей пакет документів буде спрямований за адресою навчального закладу або за тією адресою, яка була вказана під час реєстрації.


Якщо необхідно змінити реєстраційні дані

Для того, щоб змінити персональні дані або перелік предметів, необхідно пройти перереєстрацію. Також перереєструватися на участь у ЗНО можуть особи, яким було відмовлено в реєстрації. Для цього потрібно повторно сформувати пакет документів, необхідних для реєстрації, та направити його в регіональний центр таким же способом, як це було зроблено при першій реєстрації. Внести зміни в дані реєстраційної картки можна до 2 квітня 2018 року.


Нововведення

Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, 2018 року для вступу до ВНЗ зараховуватимуть результати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 року. Результати 2018 та попередніх років стануть непорівнювальні й це пов’язано з тим, що змінено формат сертифікаційної роботи з іноземної мови.


Новації тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов:

  • додано частину «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань
  • збільшено кількість завдань – 59 та тривалість тесту (150 хвилин)
  • учасники, які оберуть іноземну мову як предмет державної підсумкової атестації, отримають результат ДПА (за шкалою 1–12)



Кожен учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів з переліку:

• української мови і літератури
• історії України
• математики
• біології
• географії
• фізики
• хімії
• англійської мови
• іспанської мови
• німецької мови
• французької мови


Переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснюватися кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.


Основні терміни зовнішнього незалежного оцінювання в інфографіці

 


Державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 1–12 балів. Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова і література (частина з української мови). Другим – за вибором випускника: математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття). Третій предмет випускники обирають самостійно із запропонованого вище переліку.


Також 2018 року державну підсумкову атестацію з української мови і літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які 2018 року здобудуть повну загальну середню освіту.


 


Встановлення «порогового бала»

Для визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Засідання з визначення порогового бала транслюється онлайн. У 2018 році пороговий бал з математики, української мови і літератури, іноземних мов, біології буде визначено до 14 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 20 червня.  Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат зовнішнього оцінювання з цього предмета для вступу до вищих навчальних закладів. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів і матимуть право брати участь у конкурсному відборі під час вступу на навчання.


 

Теги: ЗНО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх