«Кремінь» пробиває сотню та робить неймовірний камбек у матчі з «соколами»

4.02.2018, 17:02 Переглядів: 3 723

 

У першій грі "слони" перемогли з різницею майже у 20 очок, але на другий після двох овертаймів змогли вирвати перемогу з різницею в 1 очко 

3 та 4 лютого баскетболісти "Кременя" приймали вдома "Харківських соколів". Баскетбольний трилер влаштували в Кременчуці «Кремінь» та  «Харківські соколи», про це повідомляє прес-служба клубу. Двобій команд не віщував інтриги в першій грі, коли кременчужани впевнено перемоги, але наступного дня протистояння більше нагадувало фінал чемпіонату, а не зустріч регулярної першості у Вищій лізі.


У першому поєдинку підопічним Євгена Федорова вперше вдалося "пробити сотню". "Слони" перемогли "соколів" з різницею майже у 20 очок - 104:85 (27:17, 31:20, 26:16, 20:32)


Протистояння цих команд в Кременчуці мало стратегічне значення з прицілом на плей-оф. «Харківським соколам» конче потрібна була бодай одна перемога, адже це покращувало їх турнірні перспективи в боротьбі за місце в четвірці команд, які продовжать суперечку за чемпіонство у плей-оф. «Кремінь» мав вигравати двічі, аби закріпитися в трійці лідерів у своїй групі.


У складі «Кременя» 19 очок набрав Богдан Байда, який повернувся до команди та став її капітаном. Порадував Богдан вболівальників і класним данком. У свою чергу кременчуцький центровий Олександр Рихлюк здійснив сім підбирань та набрав 23 очки. На рахунку Олексія Чигринова 14 очок, а Олександра Неруша – 12 очок. У харківської команди справжнім лідером був Роман Ольховський – 23 очки та 5 підбирань.


Ефектне повернення додому відсвяткував улюбленець кременчуцьких вболівальників Богдан Байда 




Коли й одного овертайму замало


«Кремінь» – «Харківські соколи» - 95:94 (15:22, 18:21, 20:17, 24:17, ОТ 12:12, ОТ 6:5)


Ця гра стала суцільним антиподом тому, що відбувалося напередодні. Гості розпочали не просто впевнено, а настільки зухвало, що «Кремінь» певним чином і не зрозумів, як все змінилося у порівнянні з минулою грою. Причому «соколи» додали не просто в азарті, настрої, результативності, підбираннях, але й в жорсткості, що в подальшому перетворило баскетбол на битву. Як кажуть – перемога за будь-яку ціну. Для гравця БК «Кремінь» Олександра Неруша ця ціна могла стати  дуже високою, адже йому від суперників дісталося найбільше.


Першу чверть Харків впевнено виграв, а кременчужани налаштовувалися на боротьбу занадто довго. Друга частина першої половини кращою для кременчужан не стала. У господарів був дуже низький показник результативності, а «Харківські соколи» явно виправили приціл і щоразу точно кидали як з середньої, так і дальньої дистанції. На велику перерву Харків пішов за переваги у «+10» і «Кременю» варто було кардинально змінювати ситуацію.


Запрягали господарі важко, але спільними зусиллями лідерів Богдана Байди, Олександра Неруша, Анатолія Челована, Івана Тимощука, Олексія Чигринова та інших поступово почали наздоганяти суперника. «Соколи» натиск тримали як могли, жорсткість стала нормою. Найбільше діставалося Олександру Нерушу – вже у третій чверті він помітно шкутильгав, але суттєво допомагав своїй команді.



Характер протистояння позначився на кількості персональних фолів для гравців. Під кінець зустрічі команди залишалися без ключових виконавців, які йшли з майданчику за 5 фолів. Це додавало грі нервовості та підвищеної емоційності. У четвертій чверті «Кремінь» вперше вийшов вперед завдяки ефективному данку капітана Богдана Байди – 70:69. Проте Харків ситуацію виправив і на останніх секундах основного часу передбачити переможця було неможливо. 77:77 – саме такий рахунок був після завершення 4 чверті – овертайм.



Старт у ньому краще вдався гостям, які відірвалися на 4 очки, а «Кремінь» героїчно намагався виправляти власні помилки, до того ж гра все більше загострювалася і суддям було непросто тримати ситуацію під контролем. За кілька секунд до завершення овертайму «Кремінь» врятував Олександр Неруш, який неймовірним триочковим вирівняв ситуацію – 89:89. Другий овертайм! Такого український баскетбол не бачив давно.


Команди розпочали та продовжили без декількох гравців, які залишили майданчик за 5 фолів. Господарі грали без Олександра Рихлюка, Івана Тимощука, Олексія Чигринова. Змушений був піти з майданчика і Олександр Неруш, якого все ж вивели з «ладу» завдавши удару ліктем. Проте «Кремінь» з молодими Антоном Михайленком та Антоном Постілом змогли довести справу до перемоги. Богдан Байда, Анатолій Челован, Аміль Хамзаєв додали необхідного досвіду у нервовій кінцівці. У підсумку перемога – 95:94 на користь кременчужан і вони залишаються в трійці лідерів.


У «Кременя» безумовним лідером був Олександр Неруш – 27 очок, 17 очок на рахунку Анатолія Челована, у Харкова 20 очок набрав Микита Базилєв.



- Слава Богу це закінчилося, - після двох овертаймів з полегшенням зітхнув форвард «Кременя» Анатолій Челован. – Все таки задовго грали. Мабуть ви бачили, що ми задіяли майже всю лавку запасних. Довго і нервово розпочали гру, навіть самі не змогли зрозуміти з якої причини це сталося. На тренуваннях детальніше розглянемо помилки. Ця гра була на характері, тому ми не могли поступитися у себе вдома. В таких нервових іграх головне зберігати холодний розум і не робити брудних помилок. Коли граєш в таких моментах ти загартовуєшся.


Після гри головний тренер «Кременя» Євген Федоров віджартовувався, що після двох овертаймів не те що посивів, а останнє волосся віддав.

- Такі ігри завжди випробування, це додаткове навантаження на гравців та тренерів, - зазначив наставник "слонів". 
- Таке відчуття, що зіграли дві різні команди
- Це те, про що ми з вами говорили вчора. Навантаження необхідно розподіляти рівномірно на гравців. Комусь 30 років іншому 28 і вийшло так, що хлопці втомилися. Вчора гра не була такою легкою як могло здатися через великий рахунок, це дається понад зусилля. Також гра показала, що ми залежимо від трьох очкових, якщо три очкові не пішли прийшлося шукати інші моменти.

- Як себе почуває Олександр Неруш? В останньому моменті він навіть тримався за ребра
- Детальніше скажуть медики. На мою думку там сильний забій ребер. Саня боєць. Сподіваємося, що швидко відновиться, конкретніше стане відомо після того як зроблять знімок.  


Турнірна таблиця

 


Наступними вихідними «Кремінь» зіграє в гостях проти «Дніпра-2» (Дніпро). Ігри відбудуться 10 та 11 лютого в КСК "Шинник".


24 та 25 лютого "Кремінь" прийме вдома лідера "Ніко-баскет". 3 та 4 березня у Кропивницькому зіграє з "Золотим віком", 17 та 18 березня у Маріуполі з "Маріуполем", а 31 березня та 1 квітня в Сумах з СумДУ. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Бабець Джерело відео: БК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх