Прокуратура відкрила провадження щодо депутата Полтавської облради, який приховав 20 підприємств

19.01.2018, 07:02 Переглядів: 3 990

 

Загальна вартість прихованих внесків Юрія Лебедина у статутні капітали 20 підприємств складає близько 23 мільйонів гривень

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала справу щодо депутата Полтавської облради Юрія Лебедина. Справу розпочали після звернення юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info). Чиновника підозрюють в декларуванні недостовірної інформації.


 


У декларації Юрія Лебедина, який представляє ВО «Батьківщина», не зазначені понад 20 підприємств, які належать депутату.


Депутат задекларував право власності на ТОВ «Чиста криниця», вартість якого у грошовому вираженні становить 40 млн грн. Також депутат задекларував дивіденди на ТОВ «Спецкран». Депутат забув вказати право власності ще на 20 інших підприємств, засновником та співзасновником яких він був зазначений в Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. При цьому вартість прихованих внесків у статутні капітали цих компаній становить близько 23 мільйонів гривень.


Активісти руху ЧЕСНО за допомогою юристів проекту «Тисни!» звернулись до правоохоронців. Оскільки вартість внесків відрізняється від інформації у декларації на суму понад 344,5 тисячі гривень (250 мін з/п у 2016 році), згідно приміток до ст. 366-1 КК України за такі «неточності» в декларації чиновник має понести відповідальність за подання завідомо недостовірних даних.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх