Школи Кременчука відзвітують про витрати на охорону та юридичні послуги

14.01.2018, 09:34 Переглядів: 4 669

 

Після того, як виявилося, що більшість шкіл уклали угоду з одним юристом (пов'язаним із депутатом Плескуном) у міськраді вимагають звіту за витрачені бюджетні кошти

До 16 січня директори шкіл та завідуючі дитячих садочків мають надати інформацію про використання бюджетних коштів. Згідно з факсограмою на виконання депутатського звернення від Тетяни Сідерки заклади мають надати інформацію про товари і послуги, які придбали за бюджетні кошти у 2017 році.


 


Звіти про використання бюджетних коштів підняли після того, як ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» виявив, що більшість шкіл та парки Кременчука уклали угоди про надання юридичних послуг з однією фізичною особою-підприємцем Мариною Безус. Вона значиться серед засновників ТОВ «Юртрансервіс», керівником та засновником якого є депутат Кременчуцької міської ради Олександр Плескун.


Починаючи з вересня 2017 року ФОП Безус М.В. обслуговувала усі шкільні навчальні заклади міста. Вона надавала юридичні та консультаційні послуги, вартість кожної угоди - 5000 грн (крім школи № 8 та 17 - 7500 грн).


 


- Виходить так, що директори усіх 28 навчальних закладів, одноголосно, серед усіх юристів Кременчука (а їх чимало) обрали одну й ту саму особу, яка, за дивною випадковістю, працює з міським депутатом. Виникає також питання доцільності укладення таких договорів, адже існує Департамент освіти виконкому зі своїми спеціалістами, а однією з функцій департаменту, згідно відповідного Положення (п. 3.2.), є організація нормативно-правового забезпечення загальної середньої освіти в місті, - зазначають активісти.


На сайті Департаменту освіти Кременчука одразу з'явилася інформація, що департамент не має законодавчих підстав втручатися в фінансово-господарську діяльність загальноосвітніх навчальних закладів, а тим більше нав’язувати керівникам загальноосвітніх шкіл певних постачальників робіт чи послуг.


- Співробітники Департаменту освіти, зважаючи на автономність діяльності навчальних закладів, не мають жодних повноважень надавати юридичні послуги навчальним закладам, які є окремими юридичними особами, в сфері фінансово-господарської та інших видів діяльності. Таким чином, рішення про укладення угод на надання юридичних послуг із боку окремих юристів чи юридичних організацій приймає особисто керівник кожного навчального закладу, - заявила прес-служба Департаменту освіти Кременчука.


У Департаменті запевняють, що у зв’язку з реформуванням системи освіти та оновленням законодавства України, навчальні заклади Кременчука дійсно досить часто потребують юридичних послуг: із питань захисту прав дітей, конфліктів, що іноді трапляються між батьками учнів, у зв’язку з необхідністю проводити державні закупівлі та інших сфер життєдіяльності шкіл. Причому юридичні послуги, в яких мають потребу навчальні заклади, не завжди обмежуються консультаційним рівнем, виникає потреба представництва навчальних закладів у судах.

Теги: садики
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх