Міжнародний аеропорт Полтави матиме власний загін прикордонників

10.01.2018, 07:15 Переглядів: 2 992

 

Оскільки спеціалістів цього профілю на Полтавщині немає, в аеропорті розташується відділення інспекторів прикордонного контролю «Полтава»

В аеропорті Полтави розташують відділення інспекторів прикордонного контролю «Полтава» від Харківського прикордонного загону, оскільки спеціалістів цього профілю на Полтавщині немає. 


Представник керівництва Костянтин Барбашов заявив, що зручніше коли підрозділ функціонуватиме у будівлі аеровокзалу постійно. Підрозділ налічуватиме близько 30 осіб (в одну зміну одночасно працюватиме до 10 прикордонників). Для роботи міжнародного пункту пропуску полтавцям доведеться облаштувати дві зали на першому поверсі – окремо для прильоту та відльоту – із виходами на летовище. Також необхідно виділити залу для пасажирів внутрішніх рейсів.


Обладнання для перевірки документів у прикордонників буде своє. Задача обласної влади – забезпечити їм, у першу чергу, спеціальні робочі місця, надійний телефонний зв'язок та швидкий інтернет (для доступу до електронних баз, зокрема, й до бази Інтерполу). Також має з’явитися окрема кімната для доставки та перевірки багажу із рапісканами (системами «просвічування» валіз). До речі, полтавський аеропорт має на балансі дві таких діючих установки.


 


Митники в аеропортах тісно співпрацюють із прикордонниками, тому їхні вимоги до діяльності міжнародного пункту пропуску подібні. Свої зауваження до майбутньої роботи аеропорту висловили й фахівці інших напрямків. Наприклад, вони говорили про доцільність роботи у приміщенні аеровокзалу пункту громадського харчування. Про функціонування медичного пункту. Про дотримання санітарно-гігієнічних норм (утилізацію сміття і заборонених продуктів харчування). Про пожежну безпеку, надійний телефонний та інтернет зв'язок і т.п.


До відродження аеропорту є лише три місяці для підготовки першого серйозного пасажирського рейсу. Тому на нараді почали розробляти план-схему розміщення персоналу та обладнання для кожного підрозділу в існуючих приміщеннях.


Нагадаємо, що «Аеропорт-Полтава» отримав статус міжнародного. Українська авіакомпанія YanAir планує перший рейс «Полтава – Анталія» у травні для літака Boeing 737-400, який розрахований на 168 пасажирів. Спочатку аеропорт відправлятиме й прийматиме рейс в тиждень. У червні - двічі на тиждень, і так до жовтня. 


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Полтавська обласна державна адміністрація
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх