«Раз кажан, два кажан...»: 637 кажанів жили в одній зі шкіл Полтавщини

29.12.2017, 10:23 Переглядів: 9 917

 

Вчителька хімії разом з учнями витягли зі щілин 630 кажанів Куля, 4 рудих вечорниці і 3 двоколірних кажана

Минулого тижня фахівці Центру реабілітації рукокрилих Фельдман Екопарк забрали 637 кажанів з Карлівки на Полтавщині. Тварин, які влаштувалися на зимівлю, виявили в місцевій школі під час заміни вікон. Про це повідомляє прес-служба "Фельдман Екопарк". 


Як розповіла заступник керівника Центру, кандидат біологічних наук Олена Прилуцька, порятунком кажанів зайнялася вчителька хімії разом з учнями. Протягом декількох днів вони витягли з щілин 630 кажанів Куля, 4 рудих вечорниці та 3 двоколірних кажана, після чого зв’язалися з Центром реабілітації рукокрилих Фельдман Екопарк.


- Це наш рекорд за кількістю зібраних за межами Харкова кажанів. Усіх їх було доставлено до Центру, де волонтери всю ніч їх вимірювали, кільцювали і сортували. Зараз в Центрі на годуванні вже 300 кажанів, ще 700 в холодильнику. Нам вже не вистачає рук, холодильників і місць для годування, - говорить Олена Прилуцька.


Після зимівлі в Центрі реабілітації кажанів, в кінці березня або на початку квітня, кажани будуть випущені на волю. За словами Олени Прилуцької, можливо, що тварин відвезуть назад до Карлівки, де вони жили до цієї зими. Але так як звичні для них місця зимівлі зникнуть після ремонту школи, як варіант розглядається установка спеціальних будиночків кажанів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх