Камбек «Кременя» та втрачена перемога на останніх секундах

24.12.2017, 14:40 Переглядів: 2 809

  

Баскетболісти Кременчука дарують вболівальникам неймовірні ігри та йдуть на невеличку новорічну перерву

23 та 24 грудня баскетбольний клуб «Кремінь» вдома прийняв «СумДУ». У першій грі «Кремінь» здійснивши неймовірний камбек вирвав перемогу у сумчан – 76:72 (10:23, 17:22, 26:13, 23:14). Поступавшись по ходу всього матчу «слони» зуміли вибороти перемогу на останніх секундах.


«Кремінь» – «СумДУ» (Суми) 76:72 (10:23, 17:22, 26:13, 23:14)

Як повідомляє прес-служба клубу, «Кремінь» привчив своїх вболівальників до такої справи, як камбек. Після «повернення в гру» за мінус 25 у матчі із «Золотим віком», «Кремінь» схоже повірив, що безнадійних ситуацій в баскетболі не буває. Черговий натиск кременчужан у другій половині зустрічі сповна на собі відчули баскетболісти «СумДУ».


Гості розпочали напрочуд впевнено, відразу пішли у відрив завдяки серії влучних триочкових кидків. «Кремінь» розпочав нервово, багато помилявся та не влучав у кільце. Давалася взнаки відсутність досвідчених лідерів Олександра Неруша та Аміля Хамзаєва. Втім, поява на майданчику новачка команди – бігмена Олександра Рихлюка, давала надію, що юному центровому Ігорю Сергеєву буде необхідна підтримка. Так і вийшло, хоча у першій чверті сумчани не дали господарям жодних шансів. Домінували гості і в другій чверті та заслужено пішли на велику перерву із перевагою у 18 очок.


За 15 хвилин відпочинку «Кремінь» нібито підмінили. На майданчик вийшла команда, яка працювала злагоджено та результативно. Запрацював на триочковій дузі Ярослав Кадигроб, енергії партнерам своїми діями додавав Іван Тимощук, Олександр Рихлюк повністю адаптувався до ритму гри та дій нових партнерів і раз-по-раз перегравав захист сумчан. Гості не відразу відчули зміну настрою господарів та темпу гри – за що і поплатилися. Певна розслабленість «СумДУ» коштувала команді виграного матчу. У 3 та 4 чвертях «Кремінь» не тільки спромігся відіграти гандикап у -18 очок, але й вийти вперед. Після цього господарі впевнено довели гру до перемоги. Кращу результативність від усіх партнерів показав Ярослав Кадигроб – 22 очки, суттєво допоміг Олександр Рихлюк – 21 очко плюс 15 підбирань. У сумчан найбільше очок набрав Ігор Кривич – 15.


- Ми трохи перебудувались у захисті й забивати нам стало легше. Ярослав Кадигроб реалізував декілька важливих кидків й це і допомогло нам одержати перемогу. Швидкість йде від захисту, якщо захищаєшся, то з першої передачі можна розвинути атаку, саме тому ми почали бігти швидше у другій половині гри, - зазначив Олександр Рихлюк після дебютної гри за «Кремінь».



«Кремінь» – «СумДУ» (Суми) 81:83 (17:23, 28:16, 16:24, 20:20)


А вже сьогодні підопічні Євгена Федорова у неймовірному матчі поступилися лише у 2 очки – 81:83.


У гостей у другій грі «прокинувся» досвідчений центровий Олексій Ташкінов. Два бігмени команд Рихлюк та Ташкінов влаштували видовищне суперництво, яке додало яскравості протистоянню на майданчику.


Першу чверть, які і напередодні, виграли гості. Але «Кремінь» цього разу далеко суперника не відпустив і у другій чверті сповна реваншувався та пішов на велику перерву переможцем.


Після відпочинку «СумДУ» додав обертів та знову вийшов вперед. Заключна чверть стала «валідольною» для вболівальників обох команд, які могли як програти, так і виграти. Кременчужани зусиллями Рихлюка, Тимощука, Постіла  та Михайленка змогли вийти вперед 75:73, але сил, щоб дотиснути суперника вже не вистачило. Сумчани не збилися на хаос, витримали свій ритм та змогли краще провести заключні 2 хвилини зустрічі. Бузько, Ташкінов, Кривич та Стародуб не занервували у кінцівці, а набирали необхідні очки для своєї команди. У «Кременя» був шанс на останніх секундах під час своєї атаки вирішити долю поєдинку, але господарі не скористалися цією нагодою та поступилися у другій грі.


У господарів прекрасну гру провів Олександр Рихлюк – 31 очко та 11 підбирань. 21 очко набрав Ярослав Кадигроб, 18 плюс 5 підбирань за Антоном  Михайленком. У сумчан 23 очки у Глеба Бузько, 22 очки та 6 підбирань у Олексія Ташкінова.


Наставник «СумДУ» Андрій Білозерський після матчу поділився секретами, які він сказав своїм гравцям після першої гри з «Кременем» в якому його команда поступилася в другій половині гри.

 

- Сказав своїм хлопцям де саме підстрахувати. «Кремінь» хороша команда, вчора пощастило їм, а сьогодні нам. Думаю, що ці ігри порадували вболівальників. Наша команда знаходиться лише на встановленні , багато нюансів, які необхідно підправити, особливу гру у захисті, вихід у нападі з під заслонів. Ми йдемо у правильному напрямі, сьогоднішня гра тому підтвердження. Хочу привітати усіх з новорічними святами й побажати миру, добра, стабільності, щоб новий рік приніс щастя.

 

Капітан «Кременя» Іван Тимощук:

- У другій половин гри програли дуже багато боротьби, підібрали у нас під щитом, що дозволило супернику більше можливостей для атак, а також стало причиною поразки. Хочу привітати всіх з новим роком, хай у ваших сім’ях буде мир, бажаю також здоров'я, благополуччя та всього всього найкращого у 2018 році.

 

Головний тренер «Кременя» Євген Федоров:

- Не можна було допускати такої кінцівки, коли вигравали з перевагою у 7 очок необхідно було нарощувати свою перевагу, але нам не вистачило фізичних сил. Нам прийшлося грати майже однією п’ятіркою. І в самій кінцівки не вистачило молодим досвіду, замість того щоб передати передачу на лінію лідеру вони невиправдано брали перевагу на себе. Всіх з наступаючим новим роком, а ми й далі будемо працювати.


Турнірна таблиця

 


Подарував вболівальникам неймовірні ігри "слони" пішли на невелику перерву до 13 січня. Першим суперником "Кременя" у новому році стане "Дніпро-2", ігри відбудуться у КДЮСШ №2 13 та 14 січня.  

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Бабець Джерело відео: БК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх