Чи обиратимуть голову Федерації футболу Полтавщини за схемою регіонала Чечетова

21.12.2017, 08:08 Переглядів: 2 589

 

Ветерани футболу Полтави заявляють про тиск на представників федерацій. Вони надали запис зі зборів напередодні виборів голови

25 грудня у Полтаві відбудеться позачерговий Конгрес на якому оберуть голову Федерації футболу Полтавської області. Очільник Полтавщини Валерій Головко та чинний голова Федерації Олександр Кудацький – кандидати на обрання голови громадської спілки «Федерація футболу Полтавської області».


Ветерани футболу Полтави заявляють про тиск на представників федерацій – вони надали запис з останнього збору перед виборами голови, який відбувся 6 грудня.


 


У фрагменті аудіозапису чутно голос спортивного функціонера Віктора Пожечевського, який пояснює нюанси голосування. Звучить інформація, що голосування буде відкритим тому голосувати будуть за системою покійного регіонала Чечетова (він був «дресирувальником» для депутатів Партії регіонів: віддавав команди в сесійній залі і, залежно від того, як піднята була його рука, відбувалося голосування регіоналами).


«Надо проговорить некоторые моменты по 25 числу. Мы пройдем там гладко, никому не будем ни замечаний делать, ни угрожать, ни оскорблять, чтоб мы в канун Нового года - нам не надо эти дела нехорошие!


Если мы уже решили за какую команду будем голосовать. Три момента, которые я буду вас просить – как вам нужно голосовать. Первое. Мандатная комиссия. От мандатной комиссии много зависит. Подходит Хорол - нету мандата. Но это они так решили. А мы решим так, как поднимем руки.


Первое - за трёх человек, потом мы их назовем, три должны от нас в мандатной комиссии. Следующее. Подойдут футбольные клубы. Им тоже мандаты не дадут. Но это скажут два человека - давать или не давать. А главные мы с вами - как мы поднимем руку - так футбольные клубы и получат.


Как мы будем голосовать? Зал большой, рассядемся, рассосемся, помните Чечетова? Я говорю – как нам голосовать!»



Сам Віктор Пожечевський інформацію про тиск спростовує.


- Ні слова не казав, навіть прізвища не називав, - стверджує Віктор Пожечевський. - Щодо футбольних клубів, то вони є колективними членами федерації, але їх не допускають до голосування. 4 клуби надали документи, які підтверджують що є постійними колективними членами (фото документів у фотоблоці, це команди: «Ворскла», «Полтава», «Гірник-Спорт» та «Кремінь» – ред.).


- Звучала інформація про силовий варіант проведення заходу.

- На засіданні присутні керівники. Щоб ми ганьбили свого голову? Ми ж серйозна організація, про яке силове захоплення чи силове проведення заходу може йти мова?


- Вікторе Олександровичу, Ви за відкрите чи таємне голосування?

- Згідно статуту голосування проводиться відкрите, якщо не надійшло іншої пропозиції. Якщо від когось з присутніх надійде пропозиція голосувати таємно, ми розглянемо це на зборах.


Чинний голова ФФПО Олександр Кудацький стверджує, що здійснюється тиск на делегатів майбутнього конгресу.


- До мене доходить різна інформація. Наприклад федерація Козельщини направила протокол з делегатами, а йому сказали переписати, так голову і змінили. У Чорнухах також голову РДА призначали. Може Головко і не знає, як працюють його помічники, - зазначив Кудацький. - Ми розуміємо, що голови РДА люди бюджетні і фінансуються з обласного бюджету, тому розуміємо які важелі впливу використовують при виборах. Тому їм важливо, щоб голосування було відкритим, щоб бачити хто і як голосує.


За його словами, на минулих виборах голосування було таємним.


- У статуті не прописано голосування відкрите чи таємне, лише за рішенням зборів, як проголосує більшість на зборах, - додав Олександр Кудацький.


Голова Федерації футболу Кременчука Андрій Недяк зазначив, що ніякого тиску не було:

- Я не бачив ніякого тиску. Поспілкувалися, розповіли плани, що і як.


Щодо відкритого чи закритого голосування Андрій Дмитрович додав, що для нього немає різниці як голосувати. Також Недяк розповів, що федерація Кременчука, в основному, отримує підтримку з міського бюджету на проведення змагань, а не з обласного, тому немає великої різниці хто очолить Федерацію.


Вже 25 грудня дізнаємося хто стане головою Федерації футболу Полтавщини – голова Полтавської ОДА Валерій Головко (він же керівник Федерації хокею Полтавської області – ред.) чи чинний керівник федерації, депутат Полтавської міськради Олександр Кудацький.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх