Кременчужанам надіслали листа від маленьких папуасів, яким теж хочеться Різдвяних див

14.12.2017, 09:17 Переглядів: 3 073

Кременчужанам надіслали листа від маленьких папуасів, яким теж хочеться Різдвяних див

Папуаси також хочуть новорічних подарунків:)

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» поштою надійшов лист з Папуа Нова Гвінея, в якому прохають новорічних подарунків. Оскільки адресований він не лише нам, а й усім кременчужанам, то публікуємо його.

 

- Папуа це дуже гарний край, але там зовсім зими немає, літо в Папуа цілий рік, і що таке сніг - папуас не знає. Мабуть це головна причина, що на Різдво подарунків немає, Святого Миколая дитина не знає, - йдеться у листі.

 

Отець Ярослав Вишневський римо-католик, священик римо-католицької церкви на далекому екзотичному острові Папуа Нова Гвінея. Він родом з Польщі, довгий час жив на Донеччині де вивчив українську мову.

 
На Донбасі у місті Макіївка пан Вишневський прожив з 2003 по 2008 роки. В пам’яті залишилися українські міста, які відвідував: Горлівка, Бахмут, Торез, Слов’янськ, Шахти, Єнакієве, Мічурине. Зараз священик пише туди листи друзям, але на жаль, відповідає тільки Бахмут. Спогади про українські міста, про боротьбу українського народу за відродження своєї віри та мови отець Ярослав передав у власних поезіях. З 2008 по 2013 роки він працював у Ташкенті, а з 2014 служить на острові Папуа Нова Гвінея.

 
Отець Ярослав прохає подарувати хоча б декілька ляльок, тим хто не бачив снігу і також хоче відчути новорічний та різдвяний дух свята.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх