«Кремінь» двічі розтоптав баскетболістів з Маріуполя

10.12.2017, 14:31 Переглядів: 3 577

Кременчуцькі "слони" долають опір "левів" з Маріуполя

9 та 10 грудня баскетболісти «Кременя» двічі перемогли «Маріуполь». Матчі завершилися з рахунком – 72:59 та 97:84.

 

«Кремінь» – МБК «Маріуполь» 72:59 (11:14, 15:15, 21:21, 25:9)

«Кремінь»: Тимощук, Хамзаєв, Сергеєв, Михайленко, Кадигроб - Постіл, Неруш, Клопота. Головний тренер: Євген Федоров

«Маріуполь»: Єрьомін, Рижов, Зуєв, Боднар, Берьозкін - Нежвицький, Завалін, Скутельник, Ніфонтов. Головний тренер: Сергій Завалін

 

Після камбеку у минулій грі 3 грудня, коли «Кремінь» здолав «Золотий вік» (Кропивницький), місцеві вболівальники очікували продовження переможної серії для кременчужан. 

 

За інформацією прес-служби клубу, початок гри проти маріупольців не вдався господарям, які показали низький відсоток результативності, коли м’яч вперто не йшов в кільце суперника. Азовці навпаки виглядали більш переконливо, а тому і завершили чверть своєю перемогою. У кременчужан спочатку не йшла гра у лідерів Аміля Хамзаєва та Ярослава Кадигроба. Не зміг допомогти команді й Олексій Чигринов, який отримав травму у попередньому турі, у Олексія перелом руки, він вибув приблизно на місяць.

 

В другій чверті продовжилася в’язка гра, із щільною опікою та протистоянням на кожній ділянці майданчику ДЮСШ-2. Не дивно, що ця чверть закінчилася нічиєю, але з перевагою на велику перерву пішли саме гості. У третій чверті гості впевнено тримали свою перевагу, але «Кремінь» помітно додав в русі та активності, до того ж у кременчужан на повну запрацювали лідери Іван Тимощук, Аміль Хамзаєв, Олександр Неруш та Ярослав Кадигроб. Своїми вдалими діями доповнювали командну гру і юні Ігор Сергеєв та Антон Постіл. У господарів пішов кидок, триочкові потрапляння і це далося взнаки у заключній чверті. Маріупольці почали частіше помилятися, впала результативність, а «Кремінь» навпаки дедалі набирав оберти, що стало вже характерною рисою команди у останніх іграх. Неруш, Кадигроб, Тимощук та Хамзаєв влаштували результативну серію і «Кремінь» впевнено переміг у 4 чверті та загалом у матчі. Найкращим за снайперськими показниками став Ярослав Кадигроб – 19 очок, а справжнім лідером на майданчику був Іван Тимощук, який до того ж набрав 16 очок та здійснив 4 підбирання. У маріупольців 21 очко за Олександром Рижовим, 16 очок на рахунку Кирила Зуєва.

 

Додамо, що на майданчик повернулися дівчата з групи підтримки, які налаштовували наших "слонів" на перемогу. 

 

 

«Кремінь» – МБК «Маріуполь» 97:84 (30:27, 28:16, 19:21, 20:20)

«Кремінь»: Тимощук, Хамзаєв, Неруш, Михайленко, Кадигроб - Шаповал, Радченко, Сергеєв, Постіл, Чередник, Клопота. Головний тренер: Євген Федоров

«Маріуполь»: Єрьомін, Рижов, Зуєв, Берьозкін, Ніфонтов - Білюк, Нежвицький, Завалін, Боднар, Хомич, Агальцев. Головний тренер: Сергій Завалін

 

Цього разу «Кремінь» вирішив не відкладувати справу у довгу шухляду. Помітно, що перемога у першій зустрічі позитивно вплинула на кременчужан та додала більшої впевненості команді.

 

Взагалі, у стартовій чверті команди показали високу результативність. Вища вона виявилася у господарів – 30:27. Надалі гру повністю контролював «Кремінь». Надійна гра в захисті, злагоджені та результативні комбінації дозволили кременчужанам повністю переграти маріупольців у другій чверті та піти на велику перерву за переваги у 15 очок. В цьому сезоні так впевнено «Кремінь» виглядав лише у матчах проти «Черкаських мавп-2».

 

Після відпочинку гості спробували зламати хід гри, але у загальному рахунку «Кремінь» близько суперника не підпустив. До того ж у маріупольців за 5 персональних фолів завчасно покинув майданчик центровий Дмитро Берьозкін, що погіршувало ситуацію для команди. 

 

У четвертій чверті у кременчужан продовжували набирати залікові очки Кадигроб, Хамзаєв, Тимощук, Неруш. Загалом, впевнено виглядала вся команда, а тому перевага по ходу чверті сягнула 23 очок. Лише наприкінці гри маріупольці трохи скоротили рахунок, але загальна перемога за БК «Кремінь» і вони наздогнали азовців у турнірній таблиці. 23 очки набрав Ярослав Кадигроб, 21 очко та 7 пібирань у Аміля Хамзаєва. Справжнім господарем на щитах був кременчужан Ігор Сергеєв – 12 підбирань. У маріупольців в чергове високу результативність показав Владислав Рижов – 25 очок, 17 очок у Антона Ніфонтова.

 

Головний тренер "Кременя" Євген Федоров після матчів зазначив:


- Вітаю усіх вболівальників з перемогою. Сьогодні хлопці виконали те, що вимагали від них ще вчора: розігнати команду, дати лідерам Хамзаєву та Кадигробу зробити їх кидки. У захисті трохи недопрацювали, не вистачило агресивності, необхідно попрацювати над особистим захистом гравців.

 

З молоді хочеться відзначити Постіла, він ще трохи боїться атакувати, але це прийде з досвідом, тим паче він після травми. Михайленко більш/менш прокинувся, думаю, що до середини сезону вже всі заграють.

 

Форвард "слонів" Ярослав Кадигроб додав:

- Вчорашня перемога дала своє, сьогодні ми впевнено вийшли на гру. Забив, виграв і це добре. Попри перемоги у захисті недопрацювали. Не розмовляли між собою, тому вийшов сумбур: втрачали гравців, тому багато пропускали, особливо на початку гри.

 

Чому не перевалили результат за сотню? Хотіли, але трохи не вийшло. Тим паче молодим гравцям не важливо набрати за сотню очок, а головне отримати досвід.

  

Турнірна таблиця

 

23 та 24 грудня кременчужани приймуть вдома СумДу (Суми).

Автор: Альона Душенко Джерело фото: БК "Кремінь" Джерело відео: БК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх